ASV aukstums jau paņēmis 21 cilvēka dzīvību

ASV apņēmušais stindzinošais ziemas aukstums, kas 50 štatiem atnesis rekordzemas gaisa temperatūras, tai skaitā Kalifornijā un Floridā, kur parasti ir siltāk, prasījis vismaz 21 cilvēka dzīvību, vēsta telekanāls NBC.

Stindzinošais sals aptvēris teritoriju, kurā dzīvo vairāk nekā 190 miljoni cilvēku. Zemās temperatūras atnesis polārais ciklons.

Gaisa temperatūra noslīdēja līdz zemākajām atzīmēm pēdējo divdesmit gadu laikā, sasniedzot pat -37 grādus un sniega sega vietām sniedzās cilvēkiem līdz krūtīm. Slikto laikapstākļu dēļ atcelti simtiem avioreisu, ievērojami apgrūtināta satiksme, slēgtas skolas un cilvēki aicināti palikt iekštelpās. 

Milzīgus zaudējumus cieš arī Floridas citrusaugļu industrija. Bet, glābjoties no aukstuma, bezpajumtnieku patversmēs daudzviet Savienotajās Valstīs ir nepieredzēts apmeklētāju pieplūdums.

Meteorologi prognozē, ka tuvākajās dienās laiks kļūs siltāks. Trešdien valsts reģionos, kas atrodas tuvu Kanādas robežai temperatūra sasniegusi - 20 grādus pēc Celsija, Minesotā tas sasniedzis - 28 grādus pēc Celsija. ASV sinoptiķi prognozē, ka Ilinoisas štatā šāds laiks saglabāsies līdz piektdienai, bet Ņujorkā kur šodien temperatūra sasniegusi -10 grādus, sestdien gaidāma + 12 grādu temperatūra.

Svarīgākais