Maskavas lidostās noteikts pilnīgs aizliegums šķidrumu ienešanai lidaparātos

Divās Maskavas lielākajās starptautiskajās lidostās trešdien noteikts pilnīgs aizliegums šķidrumu ienešanai lidaparātos.

Šāds aizliegums saistīts ar plašajiem drošības pasākumiem, kas Krievijā noteikti pirms februārī gaidāmajām Soču olimpiskajām spēlēm.

Krievijas Federālās Gaisa transporta aģentūras noteiktais aizliegums būs spēkā līdz 21.martam, un tas attieksies uz Maskavas Šeremetjevas un Vnukovas lidostām. Līdz šim abās lidostās pasažieriem bija ļauts lidaparātos ienest šķidrumus, kuru tilpums nepārsniedza simt mililitrus.

Minētās lidostas apkalpo lielāko daļu Krievijā ieceļojošo aviopasažieru no ārvalstīm, un tās uzņems lauvas tiesu tūristu, kuri ieradīsies Krievijā, lai apmeklētu Olimpiādi.

Kā teikts Šeremetjevas lidostas tīmekļa vietnē, aizliegums attiecas uz "visa veida šķidrumiem, tostarp personīgās higiēnas līdzekļiem, kosmētiku, medikamentiem, šķidrumiem, aerosoliem un gēliem jebkādā daudzumā".

Šāds aizliegums daudzus pasažierus pārsteidzis nesagatavotus un tīmekļa diskusijās izraisījis asu neapmierinātību.

Krievijas lidsabiedrība "Aeroflot" paziņojusi, ka pasažieriem nebūs ļauts lidaparātos ienest arī recepšu zāles, ja vien viņi nevarēs pierādīt, ka tās nepieciešamas lidojuma laikā.

Soču olimpiskās spēles norisināsies no 7. līdz 23 februārim.

Šonedēļ Krievijā aizsākās lielākā drošības operācija olimpisko spēļu vēsturē. Ap Sočiem noteikta tā dēvētā aizliegtā zona, bloķēti lielceļi, kas ved uz pilsētu, un bez īpašām atļaujām nav ļauts izmantot ielas, kas ved uz Olimpiādes norises vietām.

Otrdien Sočos ieradās armijas papildspēki un karaflotes vienības, kas piepildinās pilsētā jau dislocētos 37 000 drošības spēku vīru.

Tikmēr drošības eksperti brīdina, ka ap olimpisko spēļu norises vietām izvērstie plašie drošības pasākumi varētu vājināt drošību citviet Krievijā.

Bažas par drošību Krievijā pastiprinājušās pēc 29. un 30 decembrī Volgogradā pieredzētajiem sprādzieniem, kas laupīja 34 cilvēku dzīvības.