Zviedriete pēc 13 gadiem atgūst redzi

Kāda Zviedrijas dienvidu pilsētiņas Jungbi iedzīvotāja Ziemassvētku brīvdienās no rīta pamostoties piedzīvojusi neticamu pārsteigumu - viņai pēkšņi atgriezusies redze.

71 gadu vecā pensionāre redzi bija zaudējusi pirms 13 gadiem pēc insulta. "Man likās, ka es vai nu sapņoju vai esmu nonākusi debesīs. Tas bija nereāli", viņa stāstījusi presei par mirkli, kad atverot acis spējusi saskatīt svečturi pie griestiem, kad viņa palūkojusies apkārt un atpazinusi arī gleznu pie sienas viņa izplūdusi asarās: "Es šajā dzīvoklī dzīvoju jau deviņus gadus, bet nekad nebiju to redzējusi."

Uzzinot par notikušo ārsti nozīmējuši laimīgajai pensionārei rentgenu un vairākas citas analīzes, lai saprastu kādas izmaiņas, kas ļāvušas atgūt redzi, notikušas viņas smadzenēs.

Tikmēr pavecā kundze, kas nekad nebija cerējusi atgūt redzi un bija piemērojusies neredzīgās dzīvei, ir pateicīga par iespēju no jauna ieraudzīt pasauli: "Ir tik aizraujoši izejot ārā sastapt cilvēkus. Vai esmu redzējusi viņus pirms zaudēju redzi vai es viņus pazīstu. To nevar izskaidrot, tā ir neaprakstāma sajūta"

Svarīgākais