Ukrainā sabrūk Ļeņina piemineklis

© lenta.ru

Ukrainā Odesas apgabalā 4. janvāra naktī nokritis un sadalījies gabalos Ļeņina piemineklis, vēsta lenta.ru.

5. janvāra rītā Odesas apgabala milicijas pārvalde ziņoja, ka Andrejevo - Ivanovkā nezināmi ļaundari nogāzuši un sadauzījuši Ļeņina pieminekli, kas atradies parkā pie Ļeņina ielas.

Pārvaldes pārstāvis arī norādījis, ka par notikušo ierosināta krimināllieta un vainīgajiem draud piecus gadus ilgs cietumsods.

Te jāatgādina, ka 9. decembra naktī Odesas apgabalā, Kotovskas pilsētā pie dzelzceļa darbinieku kluba tika nogāzts un sadauzīts vēl viens Ļeņina piemineklis, bet 8. decembrī Kijevā eirointegrācijas piekritēju protesta akcijas laikā Besarābijas laukumā no postamenta tika gāzts cits Ļeņina piemineklis. Arī šajos gadījumos tika ierosinātas krimināllietas, tiesa par kādu aizturēto vai aizdomās turamo ziņu nav.

 Kā svētdienas vakarā ziņo Odesas apgabala milicijas pārvalde, milicijas veiktajā pārbaudē notikuma vietā atklājies, ka 4. janvāra naktī sabrukušais  piemineklis nav nogāzts vai sadaudzīts, bet to "piemeklējis dabisks gals" - 1, 8 metrus garā no ģipša maisījuma veidotā Ļeņina skulptūra no 2 metru augstā postamenta nogāzusies un sadalījusies gabalos pa līmējuma vietām vecuma radītā materiālu noguruma dēļ.

Svarīgākais