Policija atdod zviedrietei pirms 20 gadiem nozagtu velosipēdu

Jēvlē, Zviedrijā, dzīvojoša sieviete atguvusi savu pirms 20 gadiem nozagto velosipēdu.

Sākumā sieviete nosprieda, ka policija runā par citu velosipēdu, par kura nozagšanu viņa tika ziņojusi pirms septiņiem gadiem.

"Taču vēstules gaitā sapratu, ka runāts par manu pirmo divriteni ar trim ātrumiem, kas man bija pamatskolas laikā," laikrakstam "Gefle Dagblad" stāstīja Kārina Murēna.

Lai arī abas riepas ir caurdurtas un rāmis pārkrāsots, uz velosipēda saglabājies rāmja numurs, pēc kura policija atradusi patieso īpašnieci.

Divritenis nozagts pirms aptuveni 20 gadiem. Laimīgais atradums devis Murēnai cerību, ka varētu atrasties pārējie divi viņai nozagtie velosipēdi.

"Tas tika nozagts pirmais, tāpēc vismaz kārtība būtu pareiza," viņa joko.

2012.gadā Zviedrijā policija tika ziņots par apmēram 60 500 velosipēdu zādzībām. Tas ir par 8% mazāk nekā iepriekšējā gadā, taču divriteņu zādzības joprojām ir ļoti izplatītas, it īpaši vasaras mēnešos.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais