Piekautās ukraiņu žurnālistes lietā jau pieci aizturētie

Ukrainā 25. decembrī smagi piekautās žurnālistes, Eiromaidana protestu kustības aktīvistes Tatjanas Čornovilas krimināllietā jau aizturēti pieci iespējamie uzbrucēji, vēsta Ria Novosti.

Ukrainas Iekšlietu ministrijas Izmeklēšanas daļas vadītājs Nikolajs Činčins šodien, 27. decembrī, paziņoja, ka par žurnālistes piekaušanu, aizturēts vēl viens iespējamais vainīgais.

 Līdz ceturtdienas vakaram tika aizturēti trīs vainīgie, bet piektdienas rītā izdevies aizturēt ceturto iespējamo vainīgo.

Izmeklētāji cenšas noskaidrot nozieguma pasūtītājus, kā uzsvēra Nikolajs Činčins vairāki no aizturētajiem ir saistīti ar politiskajām partijām.

Jau ziņots, ka 25. decembrī nenoskaidroti uzbrucēji netālu no Kijevas brutāli piekāvuši pazīstamo žurnālisti un Eiromaidana protestu kustības aktīvisti Tatjanu Čornovilu.

Naktī ap plkst.1.30. Čornovila brauca savā personīgajā automašīnā, kad viņai ceļu negaidīti "nogrieza" nezināma automašīna, no kuras izkāpa vairāki vīrieši. Nezināmie izvilka Čornovilu no šofera vietas, piekāva, bet pēc tam iemeta ceļmalas grāvī," teikts milicijas paziņojumā. Žurnāliste pati izsaukusi miliciju. Ārsti viņai konstatējuši smadzeņu satricinājumu. Policija par notikušo ierosinājusi krimināllietu par huligānismu.

Ierosināta krimināllieta par smagu miesas bojājumu izdarīšanu.

Svarīgākais