Londonā teātra izrādes laikā iebrūk daļa jumta; cietuši 85 cilvēki

© Scanpix/AFP

Londonas centrā esošajā teātrī "Apollo" ceturtdien, pusdeviņos vakarā (pēc vietējā laika), izrādes laikā iebrukusi daļa jumta, ievainojot 85 cilvēkus, ziņo varasiestādes.

 Kā ziņo Aģentūras "Reuters" korespondents, iebrukusi daļa jumta virs skatītāju zāles "paraujot līdz" balkonu daļas.

Ārkārtas dienestu automašīnas bloķējušas ielu pie teātra. Londonas ugundzēsības dienests vēsta, ka notikuma vietā strādā astoņas ugunsdzēsēju automašīnas.

Londonas ātrās palīdzības dienests paziņoja, ka vieglus ievainojumus guvis 81 cilvēks,četriem ievainojumi ir ļoti smagi, bet dzīvībai briesmas nedraud. 

Kā pavēstīja ugunsdzēsības dienests, ugunsdzēsēji atbrīvojuši visus gruvešos iesprostotos cilvēkus.

Aculiecinieki saka, ka no teātra ēkas tiek izvesti cilvēki, no kuriem vairāki asiņo un ir klāti ar putekļiem.

Viens aculiecinieks telekanālam "Sky" pastāstīja, ka skatītāju zālē atskanējis skaļš krakšķis un nogāzušies gruveši, visu telpu piepildot ar putekļiem. Cilvēki steigā pametuši teātri, viņaprāt, lielākā daļa cietušo guvuši skrambas.

"Apollo" teātris, kas atrodas Šaftsberi avēnijā Vestendā, būvēts 1901.gadā un izrādes "Curious Incident Of The Dog in the Night-time" laikā tas bijis gandīz pilns - teātrī atradās ap 720 cilvēku. Pavisam teātra zālē 775 vietas.

Par notiekošo negadījumu tiek informēts Londonas mērs  Boriss Džonsons, kurš saņem ziņas no glābšanas darbos iesaistītajiem dienestiem.

Kā ziņo premjerministra Deivida Kamerons kancelejas pārstāvis, arī premjeram pa telefonu nepārtraukti ziņo par notikumu gaitu negadījuma vietā.

Jāatgādina, ka Deivids Kamerons atrodas Briselē Eiropas valstu samitā.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais