Aklu vīrieti no nāves metro izglābj viņa suns

Ņujorkā otrdien savu saimnieku, kurš zaudējis samaņu nokritis uz metro sliedēm, no drošas nāves izglābis viņa suns-pavadonis.

61 gadu vecais Sesils Viljamss un viņa melnais labradors Orlando gaidīja metro. Kā stāsta aculiecinieki, kad vīrietis zaudējis samaņu, suns esot mēģinājis viņu noturēt, lai saimnieks nenokristu uz sliedēm, taču tas nav bijis viņa spēkos. Suns sācis riet, lai piesaistītu apkārtējo uzmanību, un tad nolēcis uz sliedēm un mēģinājis saimnieku pamodināt, laizot viņam seju.

Vīrietis attapies tieši pirms metro vilciena pienākšanas. Stacijas darbinieki norādījuši, lai Viljamss guļoties starp sliedēm. Vilciens pārbraucis pāri vīrietim un viņa sunim, taču abi brīnumainā kārtā izglābušies. Vīrietis ar viegliem ievainojumiem nogādāts slimnīcā. Viņš norādījis, ka nezin kāpēc zaudējis samaņu, taču viņš lieto insulīnu un citus medikamentus.

Taču ar to šis stāsts vēl nebeidzas - pēc nelaimes atklājās, ka  suns Orlando jau ir astoņus gadus vecs un Sesilam nepieciešams jauns suns-pavadonis, taču tas nozīmētu, ka viņam būtu jāšķiras no suņa, kas izgābis viņam dzīvību, jo strādājoša suņa uzturēšanas izdevumus sedz veselības apdrošināšana un vīrietis nevar pats atļauties turēt otru suni,ko vairs neizmanto kā pavadoni.

Kāds students no Indiānas dzirdējis šo stāstu ziņās un  vienā dienā savācis ziedojumos 50 000 dolārus, lai saimniekam nebūtu jāšķirās no sava varonīgā suņa. Viljamss raudādams pateicies ziedotājiem sakot, ka Orlando tagad varēs doties pensijā un vadīt vecumdienas kā mājas mīlulis, jo veterenārārsta rēķinus un citus nepieciešamos izdevumus saimnieks varēs samaksāt līdz viņa mūža galam.

Svarīgākais