Ukrainā blēži piesedzas ar "prezidenta rīkojumu"

Ukrainā parādījušies krāpnieki, kuri izkrāpj iedzīvotājiem naudu, atsaucoties uz "Prezidenta rīkojumu par pasākumiem, lai novērstu šobrīd valstī notiekošā sekas", vēsta lenta.ru.

Kā informē Ukrainas tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, pēdējā laikā bieži nācies saskarties ar tā saucamo prezidenta rīkojumu, kurā teikts - "ņemot vērā katastrofālo situāciju, kāda izveidojusies mūsu valstī, nepieciešams savākt un sniegt finansiālu palīdzību, lai noregulētu doto situāciju." Vienlaikus tiek norādīti bankas kontu numuri uz kuriem pārskaitīt līdzekļus. Uz šī dokumenta uzlikts ministru kabineta zīmogs.

Ukrainas tiesībsargājošās iestādes aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un nepārskaitīt naudu krāpniekiem.

Iepriekš vairāki krāpnieki darbojušies Kijevas Neatkarības laukumā vācot naudu it kā opozicionāru atbalstam, uzdodoties par milicijas darbiniekiem piedāvājuši "izpirkt" it kā aizturētos protestētājus.

Ukrainas galvaspilsētā pirmdien turpinājās protesta akcijas. Vairāk nekā 10 000 cilvēku vakarā sanākuši uz tautas sapulci jeb veči, raizējoties, ka Maskavā varētu būt parakstīts līgums par Ukrainas pievienošanos Krievijas vadītajai Muitas savienībai. Lai gan šīs bažas neapstiprinājās, cilvēki lielā skaitā ierodas Neatkarības laukumā ar Ukrainas un Eiropas Savienības karogiem.

Pasaulē

Ilggadējs laikraksta “The Washington Post” žurnālists, divkāršs Pulicera prēmijas laureāts (1973. un 2002. gadā), Votergeitas skandāla (kā rezultātā 1974. gadā atkāpās toreizējais ASV prezidents Ričards Niksons) “uzracējs” (kopā ar Karlu Bernstīnu) Bobs Vudvords nesen laida klajā savu jaunāko grāmatu – “Karš”. Tajā viņš dienu pa dienai atsedz ASV politiskās vadības rīcību gan pirms, gan pēc Krievijas uzsāktā pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Svarīgākais