Norvēģijas debesīs parādījusies nezināma gaismas parādība

© Itromso.no

Trešdien, 9. decembrī, agri no rīta Norvēģijas ziemeļu daļas iedzīvotāji ievērojuši neparastu dabas parādību – augstu debesīs parādījusies milzīga izgaismota spirāle.

Vietējos medijos parādījušies pirmie minējumi par šī fenomena izcelsmi. Pēc vienas no versijām, tas varētu būt neveiksmīgs krievu raķetes izmēģinājums. Dīvainais izgaismojums parādījies virs kāda kalna. Kā apgalvo aculiecinieki, tam ir spirālē sagriezta plankuma forma. Daži mēģinājuši šo parādību, kura kā tiek stāstīts bijusi lielāka par Mēnesi, nofotogrāfēt.

„Nesaprotamā objekta spirālveida forma var norādīt uz raķeti, kura sākusi griezties ap savu asi, vārdu sakot, to palaižot ir gadījusies kāda kļūme”, - izdevumam „Itromso”, pavēstījis Norvēģijas kosmiskā centra padomnieks Pāls Breke.

Norvēģijas poligoni paziņojuši, ka pēdējo mēnešu laikā nekādu raķešu palaišana nav veikta. Iespējams raķete palaista no Krievijas ziemeļrietumos Arhangeļskas apgabalā esošās raķešu bāzes Pļeseckas, paziņojis Anneinas salā (Špicbergenas arhipelāgs) izvietotā raķešu kosmiskā poligona pārstāvis.

Pēc „Itromso” rīcībā esošās informācijas, pirms dīvainās spirāles parādīšanās, pienākusi vēsts par Krievijas raķetes palaišanu. Šī ziņa nākusi no Baltās jūras rajona, kas, savukārt, varētu liecināt, ka raķete palaista no kāda kuģa, piebilst avīze.

Svarīgākais