Igaunijas un Somijas policijas atklāj starptautisko narkotiku tirgoņu bandu

Igaunijas un Somijas policijas atklājušas starptautisku narkotiku tirgoņu bandu, kuru vada igauņi, vēsta Postimees.ee

Narkotirgoņu bandu tur aizdomās par narkotiku izplatīšanu no Rietumeiropas uz Somiju, vieni no bandas locekļiem esot somu motoklubs Bandidos un tā vienības.

 Abu valstu policijas darbinieki izsekojuši četru narkotiku kravu piegādes ceļu. Pēc viņu rīcībā esošajām ziņām kravās bijuši 76 kg amfetamīna, 6 kg hašiša un 1 kg ekstazī.

2013. gada maijā narkotiku tirgoņi nogādājuši Somijā 30 kg amfetamīna, kas bija noslēpti mežā netālu no Kirkonummes, toreiz policija konfiscējusi 20 kg narkotiksās vielas. Pēdējā krava tikusi vesta uz Somiju šī gada oktobrī, no šīs kravas savukārt konfiscēti 10 kg amfetamīna, 5 kg hašiša.

Kā norāda policija, narkotiku nosūtīšanas, pieņemšanas un izplatīšanas koordinēšana notikusi no cietuma Helsinkos. Noziedznieki sazinājušies izmantojot mobilos telefonus un interneta sakarus. Vienā gadījumā mobilais telefons cietumā nogādāts ar arbaleta palīdzību.

Abu valstu policijas operācijas laikā veikušas desmitiem kratīšanu, aizdomās tiek turēti vismaz 25 nelegālajā biznesā iesaistītie - pieci somi no motokluba Bandidos, pārējie 20 ir igauņi.

Svarīgākais