Ņujorkas Centrālparkā iemitinājušies traki jenoti

Ņujorka, Centrālparks © Scanpix

Ņujorkas Centrālparkā iemitinājušies trīs ar trakumsērgu slimi jenoti. Divus no viņiem parka darbinieki pamanīja pagājušajā nedēļā, trešo nedaudz agrāk – pirms pāris nedēļām.

Pilsētas Veselības aizsardzības departaments jau brīdinājis Manhetenas iedzīvotājus par nepieciešamību Centrālparkā būt uzmanīgiem un izvairīties no kontakta ar dzīvniekiem, vēsta „NY Post”.

Par dzīvniekiem, kas izskatās slimi vai pārvietojas ar grūtībām, nekavējoties jāziņo parka darbiniekiem. Gadījumā, ja uzbrūk jenots, ņujorkiešiem pieteikts noteikti meklēt mediķa palīdzību.

Parka apmeklētāji brīdināti arī par citiem aizdomīgi draudzīgiem dzīvniekiem. Īpaša uzmanība jāpievērš arī tam, lai ar parka dzīvniekiem nekontaktētos ņujorkiešu suņi. Parka darbinieki atgādina, ka mājdzīvniekiem jābūt savlaicīgi potētiem.

Pagaidām nav zināms kā ar trakumsērgu inficētie jenoti nokļuvuši parkā. Dažkārt ar trakumsērgu slimi jenoti tiek konstatēti Bronksā, bet Manhetenā tāds gadījums nav bijis jau sešus gadus.

Pēdējo reizi cilvēka inficēšanās ar trakumsērgu Ņujorkā fiksēta 1953.gadā.

Centrālparks pašā Ņujorkas sirdī ir viens no lielākajiem un pazīstamākajiem parkiem pasaulē. Parks atrodas Manhetenā starp 110. un 59. ielu, un Piekto un Astoto avēniju, tādejādi, no putna lidojuma skatoties, tas izskatās pēc taisnstūra. Garākās malas garums ir 4 kilometri, savukārt sānu malu garumi ir 800 metri. Centrālparks aizņem 3,2 km² lielu teritoriju. Parku gada laikā apmeklē aptuveni 25 miljoni cilvēku.

Svarīgākais