Zinātnieki atmasko spokus un lidojošos šķīvīšus

Britu zinātnieki beidzot tikuši galā ar spokiem. Patiesībā visam pamatā ir cilvēku nezināšana un viņu spilgtā iztēle, - pārliecināts pētījuma autors. Atliek vien ieraudzīt kaut ko nebijušu un uzreiz sāk darboties iztēle, cilvēks saskata to, ko vēlas redzēt.

Patiesībā, atliek vien gaisā pacelties statiskās elektrības saceltiem putekļiem, kas atgādina cilvēka siluetu, lai tiktu paziņots: redzēju spoku, raksta portāls rambler.ru

Bieži vien par spoku notur no zemes dzīlēm izplūstošu fosforu. Naktīs tas kā zaļgans, spīdošs veidols var pacelties pat 2 metrus no zemes. Pie vismazākās vēja pūsmas tas sāk pārvietoties, un, nedod dievs, uz cilvēka pusi, - uzreiz gatavs apgalvojums, ka spoks viņu vajājis!

Zinātnieki tikuši skaidrībā arī ar „citplanētiešu šķīvīšiem”, kas ik pa brīdim parādās dažādās pasaules malās. Tie patiesībā ir vai nu visparastākais, vai lodveida zibens. Vizuāli šī dabas parādība atgādina saplacinātu bumbu, kas izstaro spilgtu gaismu. Tāpēc arī vairums „lidojošo šķīvīšu” novērotāju apgalvo, ka citplanētieši uz viņiem raidījuši apžilbinošus gaismas kūļus.