Toronto mērs mēģinājis atpirkt video, kurā viņš redzams smēķējam kreku

Vairākas nedēļas pirms plašāka sabiedrība uzzināja par videomateriālu, kurā Kanādas lielākās pilsētas Toronto mērs Robs Fords redzams smēķējam kreku, skandalozais politiķis mēģinājis to atpirkt, liecina tiesas dokumenti, kas atklātībai nodoti trešdien.

Fords esot piedāvājis 5000 dolāru un automašīnu, dzirdams policijas pārtvertā narkodīleru sarunā.

Šīs sarunas fragmenti tika atklāta žurnālistiem, pēc tam kad tiesa bija nolēmusi nodot atklātībai daļu materiālu, kas iegūti policijas izmeklēšanā pret mēra draugu un šoferi Alesandro Lisi. Lisi arī esot bijis kontaktpersona saziņai ar narkodīleriem.

Policijas dokumentos lasāms, ka narkodīleri "pārrunājuši ieraksta pārdošanas plānus", pēc visa spriežot, runājot par videoierakstu, kurā Fords redzams smēķējam kreku.

Viens sarunas dalībnieks izsmējis saņemot piedāvājumu - 5000 dolāru un automašīnu -, sakot, ka mērs, domājams, varētu sarūpēt prasītos 150 000 dolārus.

Fords 5.novembrī publiski atzina, ka ir smēķējis kreku, vienlaikus viņš gan uzsvēra, ka nav kļuvis par narkomānu.

Kopš mediju rīcībā pirms vairākiem mēnešiem nonāca videomateriāls, kurā Fords redzams smēķējam kreku, Kanādas sabiedrībā pastāvīgi skan aicinājumi, lai Fords pamet amatu.

Toronto policijas priekšnieks Bils Blērs preses konferencē 31.oktobrī apliecināja, ka policijas rīcībā ir šis video.

Ziņas par 90 sekunžu klipa eksistenci, par kuru jau maijā ziņoja Kanādas lielākais laikraksts "Toronto Star" un ASV baumu portāls "Gawker", Kanādas sabiedrībā izraisīja sašutumu.

Ar laikrakstu "Toronto Star" sazinājies kāds narkodīleris, kurš meklējis pircēju ar mobilo telefonu uzņemtajam video. To esot uzfilmējis cilvēks, kurš mēram pārdevis narkotikas. Laikraksta pārstāvji video noskatījušies, bet atteikušies par to maksāt.

Pēc Blēra paziņojuma par policijas rīcībā esošo klipu, mērs vairākkārt atvainojies par savām "kļūdām", tomēr līdz pat 5.novembrim spītīgi noraidīja apsūdzības narkotiku lietošanā un aicinājumus atkāpties. Viņš arī solījis nākamgad no jauna kandidēt uz mēra amatu.

Tomēr Toronto dome Fordam atņēmusi lielāko daļu mēra pilnvaru.

Svarīgākais