"Greenpeace" aktīvisti cienā ar kokteili no naftas

Policija aizturējusi astoņus "Greenpeace" aktīvistus, kuri bija pārģērbušies par oficiantiem un polārlāčiem un ar naftas kokteili cienāja enerģētikas konferences dalībniekus. Aizturēšana notikusi Ženēvā, pēc protesta akcijas starptautiskās konferences "Global Energy 2013" laikā.

Ekoloģiskās organizācijas biedri, ietērpušies lāču kostīmos, pie viesnīcas "President Wilson", kurā notika starptautiskā konference, lēja laukā naftu no mucām, uz kurām bija "Gazprom" logo. Uz viesnīcas jumta bija izvietoti plakāti ar protestu pret "Gazprom" aktivitātēm Arktikā.

Savukārt tie aktīvisti, kuri bija pārģērbušies par viesmīļiem, konferences laikā dalīja koteili "Melnais gulbis". Šo terminu lieto naftas noplūdes gadījumos.  Glāzēs bija nafta un peldošas balto lāču figūriņas.

Ženevas policijas preses sekretārs Žans Filips Brands teicis, ka "Greenpeace" aktīvisti aizturēti, lai sniegtu liecību. Vēl nav zināms, kad viņus varētu atbrīvot.

Protesta priekšvakarā "Greenpeace" publicējis ASV Klimata izmaiņu institūta pētijuma rezultātus, saskaņā ar kuriem "Gazprom" ir starp 5 vainojamajiem klimata izmaiņās. 

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais