Grībauskaite kritizē "Maxima" vadības reakciju uz Zolitūdes traģēdiju

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite otrdien kritizējusi tirdzniecības tīkla "Maxima" vadības novēloto reakciju uz Zolitūdes traģēdiju.

"Visi redzējām, ka "Maxima" vadītāju darbība un reakcija ir krietni vien novēlota. Tagad tiek sperti soļi, kuriem varētu būt rezultāts, bet to būtu vajadzējis darīt daudz agrāk," uzsvērusi politiķe, tiekoties ar žurnālistiem Kauņā.

Prezidente uzskata, ka pēc notikušā ir jādomā ne tikai par lielo tirdzniecības centru drošību, bet par ēku drošību vispār. "Cik zinu, valdība, Iekšlietu ministrija un Vides ministrija tieši ar to nodarbojas. Un ļoti ceru, ka no tā mācīsimies arī mēs, ne tikai Latvija," piebildusi Lietuvas prezidente.

Kā LETA jau ziņoja, "Maxima" īpašnieka - "Vilniaus prekyba" - akcionārs Igns Staškevičs, kas uzņēmies vadīt šā holdinga izveidoto krīzes vadības grupu, otrdien preses konferencē atzina, ka "Maxima Latvija" nav darījusi visu iespējamo, lai novērstu ēkas sabrukšanu, un pauda nožēlu, ka "Maximas" komanda nespēja izglābt uzņēmuma darbiniekus un pircējus, kā arī par bojāgājušajiem glābējiem.

"Es gribētu no sirds atvainoties par nepareizo rīcību, maldinošo komunikāciju un aizvainojošiem izteikumiem no "Maximas" pārstāvjiem pagājušajā nedēļā," viņš sacīja, uzsverot, ka "Maxima" ir ievērojami līdzatbildīga, tāpēc turpmāk tiks darīts viss, lai garantētu tirdzniecības telpu drošību un uzlabotu darbinieku apstākļus.

Tāpat Staškevičs solījās, ka personīgi uzraudzīs to, kā tiek mainīta uzņēmuma iekšējā kultūra - kā tiek kontrolēti procesi "Maxima" organizācijā un korporatīvā pārvaldība kopumā. Viena no pārmaiņām, kas paredzēta uzņēmumā "Maxima Latvija" pēc traģēdijas Zolitūdē, būs saukļa maiņa. Līdzšinējais "Maxima Latvija" sauklis - "Par visu padomāts!" - pēc traģēdijas izpelnījies asu sabiedrības kritiku.

Svarīgākais