"Vilniaus Prekyba" vadītāja Jolanta Bivainīte atvainojas par saviem izteikumiem

"Maxima Latvija" šovakar izplatījusi sava akcionāra "Vilniaus Prekyba" valdes priekšsēdētājas Jolantas Bivainītes atvainošanos par iepriekšējiem izteikumiem.

"Es ļoti nožēloju savus iepriekš paustos izteikumus par traģēdiju Rīgā. Tie ir bijuši neētiski, neprofesionāli un necienīgi pret visiem Latvijas iedzīvotājiem. Saprotamu iemeslu dēļ tas ir radījis šoka vilni Latvijā un vēl vairāk saasinājis atmosfēru šajā sēru laikā. Es vēlreiz no sirds atvainojos,” teikts paziņojumā.

Iepriekš Bivainīte izpelnījās asu kritiku par interviju ziņu aģentūrai BNS, kurā viņa pauda neizpratni kāpēc "Maxima" jāuzņemas atbildība par Zolitūdes traģēdiju:

"Iztēlojieties - iedarbojas ugunsdrošības signalizācija. Ko jūs darāt? Vispirms meklējat, kur izcēlies ugunsgrēks. Ja cilvēki būtu gājuši bojā ugunsgrēkā, nezinu, ko jūs tagad runātu. Bet cilvēki taču gāja bojā ne tādēļ. (..) Vai var izziņot evakuāciju, ja ugunsgrēka nav, vienkārši sabojājusies signalizācija? (..) Vai, iedarbojoties signalizācijai, jāskrien prom? Un kas tad pārbaudīs? Gaidīsim, kamēr viss sadegs? (..) Vai šī traģēdija ir saistīta ar "Maxima"? Vai tad "Maxima" ir vainīga cilvēku bojāejā? (..) Kā jūs varat apgalvot, ka nebija evakuācijas? (..) Pēc nelaimes notika evakuācija, visi apsardzes darbinieki glāba cilvēkus," viņa teikusi intervijā.

Par līdzīgiem iztekumiem vakar vakarā no amata tika atbrīvots "Maxima Latvija" vadītājs Gintars Jasinsksm. Šie izteikumi vakar izpelnījās arī Latvijas valdības nosodījumu un par tiem nožēlu izteikušas vairākas Lietuvas amatpersonas.

Pati "Maxima" līdz šim tomēr nav uzņēmusies atbildību un atvainojusies par notikušo traģēdiju.

Svarīgākais