Lietuvas Seima spīkere pauž nožēlu par "Maxima Latvija" vadības izteikumiem

Lietuvas Seima spīkere Loreta Graužiene, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V), paudusi nožēlu par "Maxima Latvija" vadītāja Gintara Jasinska izteikumiem, akcentējot, ka tas noteikti neesot Lietuvas tautas, ne arī valsts viedoklis, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Abām amatpersonas pārrunājot pagājušās nedēļas traģiskos notikumus Zolitūdē, Āboltiņa norādījusi, ka Latvijā joprojām valda sēras, tomēr ir arī svarīgi, lai atbildību uzņemtos visi, kuru rīcības vai bezdarbības rezultātā bojā gājuši 54 cilvēki un daudzi guvuši ievainojumus.

Tāpēc viņa arī informējusi, ka Jasinska izteikumu par traģēdiju ir aizskāruši Latvijas tautas jūtas, un aicinājusi Lietuvas kolēģi nosodīt šādus izteikumus, lai šā cilvēka izteikumi nesadragātu abu valstu un tautu labās attiecības.

Graužuiniene sarunas laikā vēlreiz izteikusi līdzjūtību Latvijas tautai saistībā ar Zolitūdes traģēdiju un paudusi nožēlu par uzņēmēja izteikumiem, akcentējot, ka tas nav ne Lietuvas tautas, ne valsts viedoklis.

Jau ziņots, ka šodien preses konferencē Jasinsks pavēstīja, ka atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi, atbildot uz jautājumu, vai Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) piemēram, uzņemoties atbildību par Zolitūdes traģēdiju, nebūtu jāseko arī kādam no veikala vadības.

Nosodījumu par šādiem izteikumiem jau ir pauduši daudz Latvijas iedzīvotāju, tostarp arī daudzas amatpersonas. Valsts prezidents Andris Bērziņš to plāno personīgi pārrunāt ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) Lietuvā plāno aktualizēt šo jautājumu. Savukārt uz Ārlietu ministriju šodien bija izsaukts Lietuvas vēstnieks Ričards Degutis.

Kā vēstīts, Dombrovskis 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, kur, iebrūkot lielveikala jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Svarīgākais