"P.R.A.E." vēršas pie "Maxima" vadības Lietuvā

"P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" ("P.R.A.E.") ir šokā par sava klienta "Maxima Latvija" uzņēmuma vadības pēdējā laika izteikumiem, vēstulē "Maxima" vadībai Lietuvā norāda uzņēmums.

Latvijas uzņēmuma vadības izteikumi nesaskan ar kompānijas sniegtajiem sabiedrisko attiecību stratēģijas ieteikumiem, teikts "P.R.A.E." mājaslapā publicētajā vēstulē.

"P.R.A.E." jau pirmajā Zolitūdes traģēdijas vakarā esot "Maxima Latvija" ieteikuši uzņemties morālo atbildību par notikušo un izrādīt rūpes par cietušajiem, kā arī sabiedrībai lūgt piedošanu, ka netika pieņemti pietiekami drošības mēri. Tāpat arī uzņēmumam ieteikts izteikt vēlmi visos iespējamos veidos veicināt notikušā izmeklēšanu un pēc iespējas ātrāku tās rezultātu noskaidrošanu. "Maxima Latvia" ieteikts arī nekavējoties palīdzēt bojāgājušo ģimenēm, kā arī visiem, kas citādi cietuši traģēdijā.

"Maxima Latvia" vadība neesot pieņēmusi "P.R.A.E." padomus un par spīti līdz šim veiksmīgajai sadarbībai uzņēmums ir spiests ētisku apsvērumu dēļ distancēties no "Maxima Latvia" patvaļīgi veidotā komunikāciju kursa.

"P.R.A.E." no "Maxima" vadības Lietuvā vēlas saņemt paskaidrojumus par "Maxima Latvia" rīcību un nepieciešamības gadījumā pārtraukt sadarbību, ja tā sāks traucēt "P.R.A.E." uzņēmuma reputācijai un profesionālajiem standartiem.

Kā ziņots, pēc šodienas "Maxima Latvija" vadītāja Gintara Jasinska paziņojuma preses konferencē par to, ka atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi, "P.R.A.E." pieņēmusi lēmumu izvērtēt sadarbību ar uzņēmumu "Maxima Latvija", biznesa portālam "Nozare.lv" atzina "P.R.A.E" biznesa attīstības direktore Ieva Kustova.

Viņa norādīja, ka uzņēmums ir šokēts par šādu paziņojumu. Mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontā Kustova neilgi pēc preses konferences rakstīja: "Teikšu godīgi - mēs esam šokā. Mūsu rīcība būs precīza, skaidra un pareiza."

Iepriekš jau vēstīts, ka, atbildot uz jautājumu, vai Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) piemēram, atkāpjoties no amata un uzņemoties atbildību par Zolitūdes traģēdiju, nebūtu jāseko arī kādam no veikala vadības, "Maxima Latvija" vadītājs pavēstīja: "Atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi."

Jasinsks jūtoties atbildīgs, bet ne vainīgs - viņš varot cilvēkiem skatīties acīs. Pēc "Maxima Latvija" vadītāja sacītā, veikala darbinieki rīkojušies tā, kā viņiem šajā situācijā bija jārīkojas.

Kā vēstīts, pēc 21.novembrī notikušās Zolitūdes traģēdijas policija sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas - par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, ja rezultātā iestājušās smagas sekas. Patlaban kriminālprocesā norit izmeklēšana. Iedzīvotāji, kuru rīcībā ir informācija, kas izmeklētājiem varētu noderēt, ir aicināti sūtīt to uz speciāli šim nolūkam izveidotu e-pasta adresi "izmekletajiem@vp.gov.lv".

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas."P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" ("P.R.A.E.") ir šokā par sava klienta "Maxima Latvija" uzņēmuma vadības pēdējā laika izteikumiem, vēstulē "Maxima" vadībai Lietuvā norāda uzņēmums.

Svarīgākais