Ar plastiskās ķirurģijas palīdzību mainot pirkstu nospiedumus, nelegāli ieceļo Japānā

Kādai ķīnietei izdevies nelegāli iekļūt Japānā, ar plastiskās ķirurģijas palīdzību izmainot pirkstu nospiedumus.

Šī operācija izmaksājusi 100 tūkstošus juaņu (14,5 tūkstošus ASV dolāru). Tas ir pirmais oficiāli reģistrētais gadījums Japānā, kad ārzemniekam izdodas piemānīt imigrācijas kontroles sistēmu, piebilst BBC News.

27 gadus vecā Lina Žuna pērn iebrauca valstī ar viltotu pasi, bet aizturēja viņu tikai šī gada novembrī – par fiktīvām laulībām ar japāni. 2007. gadā viņa jau tika deportēta no Japānas par to, ka turpināja dzīvot un strādāt valstī pēc ieceļošanas vīzas derīguma termiņa beigām.

Policija uzskata, ka pie plastiskā ķirurga sieviete vērsusies pēc deportācijas. Nedabiskās rētas uz viņas pirkstu spilventiņiem tika pamanītas pēc aresta. Robežsardzes automātiskā kontroles sistēma tās savulaik nav uzskatījusi par iemeslu trauksmei.

Japānā visiem ārzemniekiem iebraukšanas laikā noņem pirkstu nospiedumus, kurus salīdzina ar noziedznieku un agrāk deportēto cilvēku datu bāzi.

Kā vēsta „Yomiuri Shimbun”, sistēma ir piemānīta arī agrāk, taču par šiem gadījumiem nav sniegti oficiāli paziņojumi. Piemēram, pagājušā gada aprīlī kāda sieviete no Dienvidkorejas, izejot kontroli, izmantoja speciālu lentu, kas bija uzlīmēta uz pirkstu spilventiņiem, lai padarītu nospiedumus tumšus un neskaidrus.

Šis gadījums ar ķīnieti apstiprina Japānas varas iestāžu aizdomas, ka Ķīnā plaukst nelegālais bizness, kas ļauj visiem gribētājiem mainīt pirkstu nospiedumus.

Pasaulē

Igaunijas valsts Rezervju centrs parakstījis līgumus ar mazumtirgotājiem, kas darbojas ar zīmoliem "Coop", "Lidl", "Grossi Toidukaubad", "Rimi" un "Selver", par 27 krīzes veikalu izveidi 12 apriņķos, paziņojis Rezervju centrs.

Svarīgākais