Latvijas veiksmes stāsts iedvesmo tibetiešus

Latvijas veiksmes stāsts iedvesmo tibetiešus turpināt savus pūliņus, lai saglabātu savu kultūru, prasot patiesu autonomiju visiem tibetiešiem Tibetā, savā apsveikumā par godu Latvijas valsts svētkiem Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) norāda Tibetas Centrālās administrācijas vadītājs Lobsangs Sangejs.

Kā aģentūru LETA informēja biedrības "Latvija Tibetai" pārstāvis Jānis Mārtiņš Skuja, Tibetas premjerministrs, "izmantojot priecīgo un vēsturisko izdevību - Latvijas Neatkarības dienu -, visu Tibetā un ārpus tās dzīvojošo tibetiešu vārdā izsaka dziļi izjustu apsveikumu Dombrovskim un visiem latviešiem".

"Tibetiešu centieni Tibetā lielā mērā sakrīt ar Latvijas pieredzi. Par spīti gadsimtus ilgušai atkarībai no svešas varas, latviešu tautai izdevās nosargāt savu identitāti, galvenais, savu valodu, tradīcijas un kultūru. Sava nesenā Latvijas apmeklējuma laikā 2013.gada septembrī Viņa Svētība Četrpadsmitais Dalailama izteica apbrīnu par to, ka Latvija ir spējusi saglabāt savu valodu un kultūru," sacīts apsveikumā.

Tāpat Tibetas Centrālās administrācijas vadītājs pateicās Latvijai, ka tā atbalsta brīvību, taisnīgumu un demokrātiju.

Tibetas Centrālā administrācija ir organizācija, kas atrodas Indijā, sniedzot palīdzību Tibetas bēgļiem un iestājas par Tibetas neatkarību.

Svarīgākais