Taifūnā Filipīnās dzīvību zaudējuši 4460 cilvēki; valdība šos datus apstrīd

© Scanpix

Taifūna "Haijan" postījumos Filipīnās dzīvību zaudējuši vismaz 4460 cilvēki, atsaucoties uz reģionālajām varasiestādēm, piektdien paziņoja ANO. Tostarp Filipīnu katastrofu seku likvidācijas padome uzstāj, ka patiesais bojāgājušo skaits ir ievērojami mazāks.

ANO Humāno jautājumu koordinācijas birojs (OCHA) skaidroja, ka ziņas par 4460 bojāgājušajiem esot trešdien izplatījusi Filipīnu Nacionālās Katastrofu riska mazināšanas un vadības padomes (NDRMMC) reģionālā darba grupa.

Tostarp padomes preses pārstāvis Reinaldo Balido uzstāja, ka oficiālais bojāgājušo skaits taifūnā, kas 8.novembrī brāzās pāri Filipīnām, joprojām ir 2360.

"Atbilstoši situācijai uz 13.novembri valdība ir ziņojusi, ka dzīvību ir zaudējuši 4460 cilvēki," teikts OCHA paziņojumā.

Vaicāta par informācijas avotu, Manilā bāzētā OCHA preses pārstāve Orla Fagana sacīja: "Mēs to saņemam no NDRMMC izveidotā reģionālās darba grupas operāciju centra."

Lūgts komentēt ANO paziņojumu, Balido sacīja: "Tā nav patiesība." Viņš atkārtoja padomes iepriekš izplatītos datus, ka Filipīnās stihijā dzīvību zaudējuši 2360 cilvēki.

Filipīnu prezidents Benigno Akino otrdien sacīja, ka galīgais bojāgājušo skaits varētu būt ap 2500.

Svarīgākais