Igaunijā no sēkļa noceļ Latvijas jahtu

© Postimees.ee

Igaunijas robežsardze naktī devusies palīgā ar Latvijas karogu kuģojošai jahtai, kas sliktos laika apstākļos uzskrējusi sēklī pie Sāremā salas, vēsta Postimees.ee

Igaunijas robežsardze jahtas "Victoria" lūgumu pēc palīdzības saņēma agrā svētdienas rītā plkst.4.50. Robežsardzes kuteris notikumu vietu sasniedza plkst.6.45, novelkot burulaivu no sēkļa un aizvelkot līdz Romasāres jahtu ostai pie Sāremā salas lielākās pilsētas Kuresāres, vēsta laikraksts "Postimees".

Kā robežsargiem stāstīja abi burātāji, jahtai salūzis dzinējs, tādēļ viņi izmetuši enkuru un gaidījuši laika apstākļu uzlabošanos, lai saremontētu kuģi. Taču spēcīgais vējš sācis buru laivu pūst krasta virzienā un augstā ūdens līmeņa dēļ izmestais enkurs nav varējis ieķerties jūras dibenā, līdz ar to naktī laiva izmesta sēklī netālu no Sāremā salas.

Kā liecina Igaunijas medijos publicētās nelaimē nonākušās buru laivas fotogrāfijas, jahta "Victoria" kuģo ar Latvijas karogu. Attēlos redzams, ka jahtai ir saplosītas buras, taču abi tās apkalpes locekļi nav cietuši.