Populārākā parole internetā - 123456

Amerikāņu datorprogrammu ražotājs Adobe, oktobrī atklāja, ka nopludināti dati par mijoniem registrēto lietotāju kontu.

Kopumā atklāti dati par 150 miljoniem kontu, taču tā kā daudzi no tiem netiek lietoti vai ir dublikāti, tiek lēsts, ka pazaudēti dati par 38 miljoniem aktīvo lietotāju.

Nopludinātās informācijas, kas tagad ikvienam pieejama internetā, analīze radījusi drošības ekspertos bažas, ka daudzi cilvēki pārlieku vieglprātīgi izturas pret drošību un izvēlas paroles, kas viegli atminamas.

Saraksta augšgalā ir skaitļu virknējums 123456, ko lietojuši 1,9 miljoni lietotāju, bet otrajā vietā seko nedaudz garākais skaitū virknējums 123456789. Neskaitot līdzīgus ciparu virknējumus, citas populāras, viegli atminamas paroes bijušas password, qwerty, abc123, azerty, iloveyou un aaaaaa, kā arī ar ražotāju saistītas adobe123, photoshop, adobe1 un macromedia.

Drošības eksperti jau ir iekļāvuši populārākās paroles programmās, kuras izmanto,lai uzbruktu sistēmām, testējot to drošību.

E-pasta adrešu un paroļu sarakstu zādzibas ļauj uzbrucējiem piekļūt sistēmām, kuras parolēm vajadzētu aizsargāt, daudzi cilvēki izmanto vienu un to pašu paroli dažadās vietnēs, tādējādi potenciāli dodot uzbrucējiem pieeju daudzām sistēmām.

Svarīgākais