Norvēģijā autobusa nolaupīšanā trīs bojāgājušie

Trīs cilvēki gājuši bojā Valdresekspresen autobusa nolaupīšanas laikā, kas 4. novembra vakarā notikusi Norvēģijas rietumos, vēsta Norvēģijas telekanāls TV2.

 Autobusu, kas no slēpošanas kūrorta Ordālē devies uz Oslo, nolaupījis, kāds 50 gadus vecs melnādains vīrietis. Trīs bojāgājušie, pēc policijas teiktā, iespējams miruši no naža dūrieniem. Pagaidām nav ziņu, cik pavisam cilvēku bijis autobusā.

Kā stāsta aculiecinieki, kas pirmie ieradušies notikuma vietā, viņi sākumā domājuši, ka autobuss cietis nelaimes gadījumā un mēģinājuši atvērt autobusa durvis, lai palīdzētu cietušajiem, bet tas nav izdevies. Tikai tad viņi ieraudzījuši autobusā ar nazi bruņotu vīrieti.

Kā vēsta TV2, uzbrucēju aizturējuši glābēji, kas ieradušies notikuma vietā. Savukārt policija norāda, ka uzbrucējs, kas izrādījies imigrants no Dienvidsudānas, vēlāk nogādāts slimnīcā.

Incidents noticis 17.35 pēc vietējā laika Sognogfjordanē. Ordāles mērs Ingars Legreids(Ingar Lægreid) ir šokēts par notikušo gadījumu. "Tas ir briesmīgi , ka tādi gadījumi notiek, tagad mums jāsniedz palīdzība bojāgājušo ģimenēm," sacījis mērs.

Kā ziņo policija nogalinātie ir autobusa šoferis un divi pasažieri, 50 gadus vecs zviedrs un 19 gadus veca norvēģiete.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais