Krievijā aizturētie "Greenpeace" aktīvisti tiek pārvesti uz Sanktpēterburgu

Krievijā arestētie vides aizstāvju organizācijas "Greenpeace" aktīvisti tiek pārvesti no aizturēšanas centra Murmanskā uz cietumu Sanktpēterburgā, piektdien paziņojusi "Greenpeace".

"Mums šo informāciju apstiprinājuši dažādi diplomāti," ziņu aģentūrai AFP norādīja "Greenpeace" preses pārstāve.

Saskaņā ar "Greenpeace" iepriekš sniegto informāciju aktīvistiem uzrādītas jaunas apsūdzības huligānismā, lai gan iepriekšējās apsūdzības par pirātismu joprojām nav atceltas.

Tādējādi apsūdzētajiem draud gan 15 gadu cietumsods par pirātismu, gan septiņu gadu ieslodzījums par huligānismu.

LETA jau ziņoja, ka "Greenpeace" aktīvisti 18.septembrī mēģināja Barenca jūrā nokļūt uz uzņēmuma "Gazprom neftj šeļf" naftas ieguves platformas "Prirazlomnaja", lai tur sarīkotu protesta akciju pret naftas ieguvi Arktikā. Nākamajā dienā Krievijas robežsargi no helikoptera nokļuva uz aktīvistu kuģa "Arctic Sunrise" klāja. Pēc aizturēšanas "Arctic Sunrise" kapteinis atteicās vadīt kuģi. Tad kuģis tika aizvilkts uz Murmanskas ostu.

Aizturēto vidū ir seši Lielbritānijas un četri Krievijas pilsoņi, kā arī vēl 16 citu valstu pilsoņi, tostarp Argentīnas, Itālijas, Francijas un Austrālijas.

"Gazprom" grasās 2014.gadā sākt naftas ieguvi no "Prirazlomnaja", norāda vides aizstāvju organizācija, brīdinot par naftas noplūdes draudiem dabas rezervātu teritorijā, kurā mīt polārlāči, valzirgi un sastopami retu sugu putni.

Svarīgākais