Deivids Kamerons: Lielbritānijai jāsaka "nē" viesstrādniekiem no Austrumeiropas

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons apgalvo, ka jaunie briti nevar pilnībā konkurēt ar imigrantiem no Austrumeiropas, kas gatavi strādāt smagāku darbu.

The Telegraph vēsta, ka, runājot svinīgā mācekļu uzņemšanas pasākumā pie kādas rūpnīcas netālu no Oksfordas, Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons paudis nostāju: „Lielbritānijai jāsaka nē strādniekiem no Austrumeiropas, lai radītu apstākļus, ka jaunieši vairāk spēj un vēlas konkurēt ar imigrantiem. Rūpnīcās visā Lielbritānijā vairāk kā puse darbinieku nāk no Austrumeiropas valstīm, piemēram, Polijas vai Lietuvas.”

Viņš atzīst, ka imigrācija bijis „nežēlīgs fakts”, kura dēļ jaunā britu paaudze var atpalikt nespējot saņemt priekšrocības, kuras sniegs ekonomiskā atveseļošanās, jo jauniešiem trūkst prasmes, lai nosargātu darbu. "Jūs nevarat vainot imigrantus, kas vēlas strādāt. Jūs varat apmeklēt rūpnīcas mūsu valstī, kur puse cilvēku nāk no Polijas, Lietuvas un Latvijas. Nevarat vainot viņus, viņi vēlas strādāt, redz darba vietas, atbrauc, un dara darbu. Bet kā valstij, mums vajadzētu teikt nē. Ļausim mūsu izglītības sistēmai darboties, jo mēs apmācam mūsu skolās un koledžās jauniešus, kas arī spēj darīt šo darbu.” Viņš arī piedāvā reformēt sociālās aizsardzības sistēmu tā, lai par bezdarbu netiktu saņemta atlīdzība, kā arī aicina pieņemt saprātīgas kontroles pasākumus imigrācijai no valstīm ārpus Eiropas savienības.

Oficiāli dati liecina, ka laika posmā no šī gada aprīļa līdz jūnijam Lielbritānijā strādā 683000 cilvēki strādā no Čehijas, Igaunijas, Ungārijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Slovākijas un Slovēnijas. Austrumeiropiešu skaits Lielbritānijā pieaugs vēl vairāk, kad janvārī tiks atcelti darba ierobežojumi cilvēkiem no Rumānijas un Bulgārijas.

Svarīgākais