Ģimene izveidojusi ļoti reālistisku Helovīna šausmu ainiņu un biedē kaimiņus

© Scanpix

Tuvojas amerikāņu iecienītie Helovīna svētki, un viena no to tradīcijām ir līdzpilsoņu biedēšana.

Šogad, šķiet, visus būs pārspējusi Mallinsu ģimene no Mustangas pilsētas Oklahomas štatā. Savas mājas pagalmā viņi izveidojuši itin reālistisku šausmu ainiņu, kurā redzams automašīnas sabraukts cilvēks un vēl viens līķis, kura galva ievērta garāžas durvīs. Tie, protams, ir manekeni, taču pilsētiņas policija jau saņēmusi vairākus izsaukumus uz «šausminošā nelaimes gadījuma» vietu.

Dženifera Mallinsa stāstījusi, ka idejas autore ir viņa, taču neparastās ainiņas izveidošanā lielāko darba daļu paveicis viņas vīrs Džons, kuram, pateicoties ASV federālo varas iestāžu finansēšanas pārtraukšanai oktobra pirmajā pusē, bijis ļoti daudz brīvā laika. Izmantojot savas darba drēbes un lupatas, viņš izgatavojis manekenus, ko novietojis biedējošās pozās un krietni apslacījis ar sarkano krāsu, kas pilda asiņu lomu. Uz garāžas durvīm ar šo krāsu uzmālēts nepārprotams brīdinājums: «Tu būsi nākamais.» Savrupmājas pagalmā izvietoti arī vairāki skeleti, krusti, zīmes ar uzrakstiem «Dusi Dieva mierā», savilkti diegi, kam būtu jāatgādina zirnekļa tīkli – vārdu sakot, Mallinsi Helovīnam sagatavojušies kā nākas.

«Daži kaimiņi jau izteikušies, ka mēs esam aizgājuši par tālu, ir pat tādi, kuri mūs apvainojuši sātana pielūgšanā, taču mēs tikai vēlamies kārtīgi nosvinēt Helovīnu,» sacījusi 32 gadus vecā divu bērnu māmiņa Dženifera, piebilstot, ka arī viņas bērniem šī dekorācija patīk. Runājot par kundzīti, kura garāmbraucot pamanījusi šausmu skatu un uzreiz zvanījusi policijai, Dženifera atmet ar roku: «Ja viņa būtu nevis bēgusi prom, bet apstājusies, lai sniegtu it kā cietušajiem palīdzību, tad uzreiz būtu sapratusi, ka tie ir manekeni. Kaut gan pietiktu jau ar pārējo dekorāciju ievērošanu.»

Taču viss izskatās tik reālistiski, ka pat ģimenes draugs Kriss Vilsons, kurš dzīvo pāris māju tālāk, pirmajā reizē, kad ieraudzījis šo ainiņu, meklējis tālruni, lai vēstītu glābējiem, ka viņa draugs nokļuvis nelaimē. «Tikai pēc brīža es sapratu, ka esmu izāzēts,» stāstījis Kriss. Ziņu aģentūra AP norāda, ka vietējie iedzīvotāji pie «Mallinsu mājas šausmām» jau ir pieraduši - Mustangas policija nav saņēmusi nevienu pieprasījumu aizvākt šokējošās dekorācijas, un tās savā vietā paliks līdz Helovīnam.

Svarīgākais