19 Sīrijas nemiernieku grupējumi noraida Ženēvas miera sarunas

19 Sīrijas nemiernieku grupējumi sestdien noraidījuši Ženēvā plānotās sarunas par Sīrijas krīzes noregulējumu.

"Mēs paziņojam, ka konference "Ženēva 2" nav un nekad nebūs mūsu tautas izvēle vai mūsu rezolūcijas prasība," teikts grupējumu paziņojumā, kas publiskots internetā.

"Mēs uzskatām to par kārtējo konspirācijas daļu, lai kaitētu mūsu revolūcijai," norādīts paziņojumā, piebilstot, ka visi tie, kas dosies uz šādām sarunām, pastrādās nodevību, par ko būs jāatbild tiesā.

Starp paziņojumu parakstījušajiem ir galvenais nemiernieku spēks ziemeļu provincē Alepo "Liwa al Tawhid", ar džihādistiem nesaistītais grupējums "Ahrar al Sham" un spēcīgie grupējumi "Suqur al Sham" un "Ahfad al Rasul".

Jau ziņots, ka Krievija un ASV ir vienojušās līdz novembra vidum sarīkot Sīrijas konfliktā iesaistīto pušu miera sarunas.

Lai gatavotos tām, ANO un Arābu līgas īpašais Sīrijas sūtnis Lahdars Brahimi 5.novembrī atkārtoti tiksies ar ASV un Krievijas amatpersonām, bet pēc tam - ar Lielbritāniju, Ķīnu un Franciju, pagājušajā nedēļā informēja ANO.

Nacionālā koalīcija rīkos sanāksmi 9.novembrī, lai izlemtu vai piedalīties šajās sarunās. Tomēr koalīcijas līderi jau izteikušies, ka nepiedalīsies Ženēvas konferencē, ja tajā būs pārstāvēts Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms

Asads savukārt kādā intervijā izteicās, ka pagaidām nav nepieciešamo faktoru, lai uzsāktu miera sarunas ar nemierniekiem.

Viņš ir atteicies atzīt Nacionālo koalīciju par leģitīmu sarunu partneri un noraidījis tās prasību par atkāpšanos.