Par kārtējo olimpiskās lāpas "upuri" kļuvis Salatēvs

Turpinoties Soču olimpiskās lāpas nedienām, Krievijas pilsētā Vologdā tā gandrīz uzsprāgusi rokās Salatēvam, liecina internetā publicētais video materiāls.

Salatēvs veda lāpu trīs zirgu pajūgā, un bija redzams, ka tā deg ievērojami vairāk, nekā nepieciešams. Viņš lāpu nodeva tehniskajiem darbiniekiem, kuri to apdzēsa un pēc brīža atdeva atpakaļ jau lietošanas kārtībā.

Līdz šim zināms viens gadījums, kad olimpiskā lāpa uzsprāgusi - iegriežoties Kostromas pilsētā, tā eksplodējusi kādas 13 gadus vecas meitenes rokās.

Iepriekš lāpu "aizdegšanās" tika skaidrota ar nepilnībām konstrukcijas gāzes padeves sistēmā.

Kā ziņots, svinīgā lāpas stafete aizsākās 7.oktobrī Maskavā, kur divu dienu laikā tā nodzisa vismaz četras reizes. Pirmajā gadījumā tā no jauna tika aizdegta ar kāda Federālā apsardzes dienesta darbinieka šķiltavām, bet vēlāk apdzisušās lāpas operatīvi tika nomainītas ar rezerves lāpām.

Tikmēr "Youtube" jau izveidots speciāls saraksts, kurā tiek apkopotas visas olimpiskās lāpas ķibeles. Šobrīd jau tajā ir vismaz 25 dažādas epizodes ar skatiem, kad lāpa nodziest.

Izstrādājot Soču Olimpiādes lāpas dizainu, īpaša uzmanība esot pievērsta konstrukcijas izturībai un liesmas degšanas sistēmai. Īpašajai degļa konstrukcijai vajadzēja nodrošināt to, ka liesma turpina degt arī spēcīgā vējā un salā.

Olimpiskā lāpa ceļā līdz Sočiem apciemos visus 83 Krievijas reģionus, nokļūstot kopumā 2900 apdzīvotās vietās.

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014. gada 7. līdz 23.februārim.