Arī Īrijā čigāniem atņem blondu meitenīti

Īrijas policija Dublinā pie kāda čigānu pāra atradusi septiņus gadus vecu blondu meitenīti, vēsta BBC news.

 Meitenīte no ģimenes izņemta uz aizdomu pamata, ka šie nav viņas īstie vecāki.

Kaut arī čigānu vecāki apgalvo, ka meitene esot dzimusi 2006.gadā kādā Dublinas slimnīcā, taču dokumentālu apliecinājumu tam nav nevienā Dublinas slimnīcā.

Meitenīte nodota valsts apgādībā.

Jau ziņots, ka pagājušā nedēļā Grieķijas policija reida laikā čigānu apmetnē netālu no Farsalas pilsētas atradusi blondu zilacainu četrgadīgu meiteni, kas iespējams kļuvusi par nolaupīšanas vai bērnu tirdzniecības upuri.

Reida laikā policijas darbinieki ievērojuši bērnu, kas pēc izskata neatgādina nevienu no tās ģimenes locekļiem, kurā viņa dzīvoja. Veiktais DNS tests pierādīja, ka meitenīte, kuru sauc Marija, nav šīs ģimenes radiniece. Tālākajās pārbaudēs atklājās, ka šī ģimene dažādos valsts reģionālajos reģistros ir reģistrējusi vairāk kā desmit bērnu. Sieviete, kas uzdevās par meitenes māti, uzrādījusi dokumentus, ka viņai desmit mēnešu laikā piedzimuši seši bērni.

Uz policijas jautājumiem ģimene sniegusi visai pretrunīgas atbildes.

Kā norāda Farsalas provinces policijas priekšnieks Vasilis Galatsis, policija uzskata, ka tā kā meitenīte ir blonda un piemīlīga, viņu sūtīja ubagot. Policija bērnu no čigānu ģimenes ''izņēmusi" un nogādājusi labdarības iestādes aprūpē, bet neīstos vecākus aizdomās par bērna nolaupīšanu aizturējusi.

 Kā vēlāk izrādījies  meitenīte irpiecus līdz sešus gadus veca.

Grieķijas policija uzskata, ka bērns, iespējams, savulaik nolaupīts vai kļuvis par bērnu tirdzniecības upuri un lūgusi Interpola palīdzību, lai atrastu viņas īstos vecākus.

Meitenes izskats ļauj domāt, ka viņa varētu būt no Austrumeiropas.

Grieķijas tiesa pirmdien nolēma, ka čigānu pāris, pie kuriem meitene dzīvoja, jāpatur apcietinājumā. Pārim izvirzītas apsūdzības par meitenītes nolaupīšanu, par ko notiesāšanas gadījumā draud no desmit līdz pat 20 gadu cietumsods.

Čigānu pāris, pie kura meitene dzīvoja, apgalvo, ka meitenītes māte - ārzemniece - vēlējusies tikt vaļā no sava bērna un viņi to aiz žēluma pieņēmuši savā ģimenē, informēja viņu advokāte.