"Hamas" noliedz dalību broņotajās cīņās Ēģiptē un Sīrijā

Islāmistu kustības "Hamas" kontrolē esošās Gazas joslas premjerministrs Ismaīls Hanijehs sestdien noliedzis, ka grupējuma locekļi būtu iesaistīti karadarbībā kaimiņos esošajai Ēģiptei piederošajā Sīnaja pussalā vai Sīrijā.

"Mēs neiejaucamies nevienas valsts lietās un neesam iesaistīti nevienas valsts notikumos vai domstarpībās, vai iekšējos konfliktos," norādīja Hanijehs. "Tāda [ir] mūsu pozīcija pret to, kas notiek Sīrijā, Ēģiptē, Libānā un visās arābu un islāma valstīs."

"Mēs neesam iesaistīti nekādos incidentos. Nedz Sīnajā, nedz kur citur," piebilda Gazas joslas premjers. "Mēs darbojamies tikai palestīniešu telpā, un mūsu ieroči ir vērsti vienīgi pret cionistisko ienaidnieku."

Viņš aicināja medijus pārtraukt "nepamatotos" pret "Hamas" vērstos apgalvojumus.

Attiecības starp palestīniešu islāmistu grupējumu un Kairu strauji pasliktinājušās kopš 3.jūlija, kad Ēģiptes armija gāza prezidentu Muhamedu Mursi, kurš pārstāvēja vietējo islāmistu kustību "Musulmaņu brālība".

Kopš tā laika Ēģiptes armija iznīcinājusi vairākus simtus tuneļu zem robežas ar Gazas joslu, kuru palestīnieši izmanto gan dažādu preču piegādei, apejot izraēliešu blokādi, gan ieroču kontrabandai.