Grieķijas policija pie čigāniem atrod blondu meitenīti

© Scanpix/AFP

Grieķijas policija reida laikā čigānu apmetnē netālu no Farsalas pilsētas atradusi blondu zilacainu četrgadīgu meiteni, kas iespējams kļuvusi par nolaupīšanas vai bērnu tirdzniecības upuri, vēsta ārzemju mediji.

Reida laikā policijas darbinieki ievērojuši bērnu, kas pēc izskata neatgādināja nevienu no tās ģimenes locekļiem, kurā viņa dzīvoja. Veiktais DNS tests pierādīja, ka meitenīte Marija nav šīs ģimenes radiniece. Tālākajās pārbaudēs atklājās, ka šī ģimene dažādos valsts reģionālajos reģistros ir reģistrējusi vairāk kā desmit bērnu. Sieviete, kas uzdevās par meitenes māti, uzrādījusi dokumentus, ka viņai desmit mēnešu laikā piedzimuši seši bērni.

Uz policijas jautājumiem ģimene sniegusi  visai pretrunīgas atbildes.

Kā norāda Farsalas provinces policijas priekšnieks Vasilis Galatsis, policija uzskata, ka tā kā meitenīte ir blonda un piemīlīga, viņu sūtīja ubagot. Policija bērnu no čigānu ģimenes ''izņēmusi" un nogādājusi labdarības iestādes aprūpē, bet neīstos vecākus aizdomās par bērna nolaupīšanu aizturējusi.

Labdarības iestādes vadītājs Kostas Janopulos stāsta, ka meitenīte pēc ierastās vides maiņas jūtas apjukusi.

Grieķijas policija nolēmusi izplatīt meitenes attēlu starptautiski, lūdzot cilvēkiem atsaukties, ja viņi atpazīst meiteni, jo viņas izskats liek domāt, ka viņa ir no Ziemeļ vai Austrumeiropas.

Svarīgākais