Lielbritānija ar īsziņu palīdzību brīdina nelegālos imigrantus

Lielbritānijas varasiestādes nosūtījušas īsziņas teju 40 000 nelegālo imigrantu, norādot, ka viņiem nav tiesību palikt šajā valstī.

"Vēstījums no Iekšlietu ministrijas. Mūsu dati liecina, ka Jums, iespējams, nav nepieciešamās atļaujas, lai paliktu Lielbritānijā. Lūdzu, sazinieties ar mums, lai apspriestu šo jautājumu," teikts īsziņā, kas laika posmā no 2012.gada septembra līdz 2013.gada jūnijam nosūtīta 39 100 cilvēku.

Kā piektdien pavēstīja Apvienotās Karalistes Iekšlietu ministrijas amatpersonas, līdzīgi paziņojumi izsūtīti arī pa pastu un elektroniskā pasta vēstulēs. Tā ir daļa no varasiestāžu "proaktīvajiem" centieniem sazināties ar personām, kuras Lielbritānijā uzturas nelikumīgi.

"Mūsuprāt, ir pareizi nodrošināt imigrācijas noteikumu ievērošanu," piebilda ministrijas pārstāvis.

Taču daļa īsziņu nejauši nosūtīta nepareizajiem adresātiem. Vienu no tām saņēmis arī Surešs Grovers, kurš aktīvi iestājas pret rasismu.

Grovers laikrakstam "The Independent" atzina, ka, saņemot šādu īsziņu, bijis "absolūti šokēts un diezgan satriekts".

"Es šeit kopā ar vecākiem ierados 1966.gadā, es piedzimu Austrumāfrikā, un man vienmēr bijusi Lielbritānijas pase," skaidroja aktīvists.

Brīdinājuma īsziņu saņēmis arī Bobijs Čans, kurš sniedz padomus imigrācijas jautājumos. Viņš Lielbritānijā dzīvo kopš 1973.gada.

Kā skaidro Lielbritānijas Iekšlietu ministrija, uzņēmums, kas bijis atbildīgs par šo kampaņu, atzinis, ka 14 īsziņas nosūtītas nepareizajiem adresātiem.

LETA jau ziņoja, ka aizvadītajā vasarā Lielbritānijā pretrunīgus vērtējumus izpelnījās kampaņa, kurā nelegālie imigranti tiek mudināti doties mājup. Iekšlietu ministrijas rīkotajā kampaņā sešas kravas automašīnas braukāja pa Londonas ielām, un uz tām bija piestiprināti milzīgi plakāti, kuros bija sniegta informācija, kur vērsties, ja imigranti vēlas atgriezties savā izcelsmes valstī.

Tiesa gan, ne visi Lielbritānijas valdībā bija apmierināti ar izvērsto plašo kampaņu. Lielbritānijas uzņēmējdarbības ministrs Vinss Keibls, kurš pārstāv liberāldemokrātus, paziņojis, ka aizsāktā kampaņa ir "stulba un aizskaroša".

Uz automašīnām bija redzams plakāts, kurā attēloti rokudzelži, kā arī konkrētajā rajonā veikto arestu skaits. Uz plakāta bija lasāms: "Vai tu Lielbritānijā atrodies nelikumīgi? Dodies mājup vai arī riskē, ka tiksi arestēts."

Īpašie kampaņas auto tika izvietoti tajos Londonas rajonos, kuros mīt liels iebraucēju īpatsvars.

Svarīgākais