Sarkanais Krusts pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara Lielbritānijā izdalīs pārtiku

Sarkanais Krusts piektdien paziņoja, ka pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara Lielbritānijā šajā ziemā vāks un izdalīs pārtiku nabadzīgajiem.

Brīvprātīgie no Lielbritānijas Sarkanā Krusta sāks kampaņu lielveikalos, lūdzot pircējus ziedot sauso un konservēto pārtiku, liecina avīzē "Independent" publicētie sākotnējie plāni.

Savākto pārtiku divas Lielbritānijas labdarības organizācijas "FareShare" un "Trussell Trust" izdalīs trūcīgajām ģimenēm Lielbritānijā.

Kā pavēstīja Sarkanā Krusta Lielbritānijas dienestu attīstības nodaļas vadītāja Džuljeta Mountforda, Sarkanais Krusts piekritis sniegt palīdzību, balstoties uz stingriem pierādījumiem, ka pieaugusi vajadzība palīdzēt cilvēkiem ar pārtiku.

Sarkanais Krusts izdalīja pārtiku plūdos 2009.gadā Anglijas ziemeļos cietušajiem, taču valsts mēroga pārtikas izdalīšanas programmā nav iesaistījies kopš Otrā pasaules kara beigām 1945.gadā.

Kā norādīja organizācija, Lielbritānijā nabadzībā dzīvo pieci miljoni cilvēku.

Sarkanā Krusta brīvprātīgie novembra pēdējā nedēļas nogalē dosies uz 2000 "Tesco" lielveikaliem un aicinās pircējus ziedot pārtiku.

Svarīgākais