Amerikānis nespēj grozīt lēmumu, ar kuru tika atzīts par mirušu

Ohaio tiesa 61 gadu vecam vīrietim pavēstījusi, ka ir pārāk vēlu atcelt 1994.gada lēmumu, ar kuru viņš tika atzīts par mirušu, vēsta ziņu aģentūra UPI.

Henkoka apgabala tiesa savulaik pasludināja Donaldu Jūdžīnu Milleru jaunāko par mirušu, jo viņš astoņus gadus pirms tam bija pazudis no sava īrētā mājokļa, neatstājot tuviniekiem nekādu ziņu.

Tagad viņš vēlas, lai lēmums tiktu atcelts, taču nespēj to panākt. Tiesnesis Alans Deiviss viņam norādījis, ka atzinumus par nāvi var grozīt ne vēlāk kā trīs gadus pēc to izdošanas.

61 gadu vecais vīrietis sacīja, ka līdz iepriekšējās mājvietas pamešanai viņu novedis alkoholisms un darbavietas zaudējums.

"Kad atņēma algu, man vairs nekas nebija palicis," teica Millers jaunākais. "Tas aizgāja tālāk, nekā es biju gaidījis. Es vienkārši aizbraucu un pabiju dažādās vietās."

2005.gadā Millers atgriezās Ohaio un no vecākiem uzzināja, ka ticis atzīts par mirušu.

Millera bijusī sieva Robina sacīja, ka viņš neesot samaksājis uzturlīdzekļus viņu bērniem aptuveni 26 000 ASV dolāru (13 500 latu) apmērā. 1994.gadā viņa lūgusi bijušo laulāto atzīt par mirušu, lai viņa un bērni varētu saņemt pabalstus.

"Mēs saprotam acīmredzamo. Tiesas zālē sēž vīrietis, kurš ir pie labas veselības," teica Deiviss, piebilstot, ka likumdošanā tomēr skaidri noteikts trīs gadu termiņš.

"Ciktāl tas skar likumu, jūs joprojām esat miris," tiesnesis sacīja Milleram.

Svarīgākais