Briti izveido savu Nacionālo noziedzības apkarošanas aģentūru jeb "FIB"

Lielbritānijā 7. oktobrī darbu sākusi Nacionālā noziedzības apkarošanas aģentūra (National Crime Agency, NCA), kas medijos jau nodēvēta par "britu FIB", vēsta Reuters.

NCA nodarbosies ar ekonomisko un kibernoziegumu apkarošanu, kā arī cīnīsies ar organizēto noziedzību, aizsargās bērnus un uzraudzības valsts robežas.

Kā medijiem norādīja Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja, aģentūra radusies apvienojot vairākas līdz šim esošās institūcijas, tas ļāvis ietaupīt 20% finansējuma. 

Jaunajā aģentūrā tiks nodarbināti 4500 policisti par tās vadītāju kļuvis Kīts Bristovs, kurš līdz šim vadīja Jorkšīras grāfistes policiju.Viņš ir pārliecināts, ka NCA izdosies gūt panākumus, ko sabiedrība pamanīs.

Bristovs arī norādīja, ka "britu FIB" ir saprātīgs saīsinājums.

Tomēr atšķirībā no ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB), "britu FIB" neatbildēs par cīņu pret terorismu. Tā joprojām būs Skotlendjarda atbildība.

Paredzēts, ka NCA  būs pārstāvniecības 40 valstīs un tā sadarbosies ar 150 valstu drošības organizācijām.

Tā ir trešā reize kopš 1998.gada, kad izveidota aģentūra cīņai pret organizēto noziedzību.

Pirms 15 gadiem tika izveidota Nacionālā noziedzības apkarošanas nodaļa, kuru 2006. gadā nomainīja Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (SOCA), kuru tagad paredzēts likvidēt.

 

Svarīgākais