Peru par narkotiku kontrabandu aizturētas divas igaunietes

Par narkotiku kontrabandu Peru arestētas divas gados jaunas Igaunijas galvaspilsētas Tallinas iedzīvotājas, pirmdien vēsta Igaunijas nacionālā raidsabiedrība ERR.

22 gadus vecā Anne Mārja Grosa un 19 gadus vecā Anneli Kolgila arestētas Kusko lidostā ar 5,815 kilogramiem kokaīna, vēsta Peru ziņu vietne "peru21.pe".

"Igaunijas Ārlietu ministrija centīsies iegūt iespējami daudz informācijas gan par to, vai Igaunijas pilsoņi ir arestēti un viņiem ir piespriests cietumsods, kā arī par viņu izredzēm izciest sodu Igaunijas Republikā," ERR sacīja Igaunijas ārlietu ministra vietnieks juridiskajos un konsulārajos jautājumos Lauri Bambuss.

Vēl svētdien vakarā sociālajā tīklā "Facebook" bija apskatāmi abu sieviešu profili. Tajos atstāti daudzi komentāri, pārsvarā - apvainojoša rakstura.

Peru cietumā sodu jau izcieš viens Igaunijas pilsonis - Varmo Tamms, kuram 2009.gadā tika konfiscēti četri kilogrami narkotiku.

Cietumos Dienvidamerikā atrodas 30 Igaunijas pilsoņi. Ārpus Igaunijas robežām ieslodzījuma vietās sodu izcieš vairāki simti Igaunijas pilsoņu.