Aiztur grupējumu, kurš nodarbojās ar narkotiku kontrabandu no Dienvidamerikas uz Latviju

Muitas kriminālpārvalde aizturējusi narkotiku pārvadātāju grupējumu, kurš nodarbojās ar apreibinošo vielu kontrabandu no Dienvidamerikas valstīm uz Latviju. Viens no grupējuma dalībniekiem Latvijā kokaīnu ieveda, paslēpjot to vēderā, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja.

2.augustā Latvijā ar avioreisu no Frankfurtes atlidoja kāds Lietuvas pilsonis, kurš savā vēdera dobumā kapsulās bija paslēpis narkotiskās vielas. Rīgas lidostā kurjeru sagaidīja divi Lietuvas pilsoņi.

4.augustā Lietuvas pilsoņa ķermenī kapsulas ar kokaīnu izraisīja dzīvībai bīstamus veselības traucējumus. Lai iegūtu visu Latvijā ievesto narkotiku daudzumu, iesaistījās citi organizētās grupas dalībnieki - Latvijas pilsoņi.

Šajā nolūkā rezervēts numurs viesnīcā netālu no Rīgas, kur 6.augustā visas piecas personas aizturēja Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas.

Kurjers - Lietuvas pilsonis - nogādāts vienā no Rīgas slimnīcas stacionāriem, kur operācijas laikā no viņa vēdera izņemti ar polimēra materiālu aptīti konteineri ar kokaīnu saturošu vielu.

Kriminālprocesā četrām personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, bet vēl vienai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā diennakts režīmā tika iesaistītas vairāk nekā 20 Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas, veiktas piecas kratīšanas un sešas ekspertīzes.

Šobrīd kriminālprocess atrodas izmeklēšanas stadijā un plašāka informācija izmeklēšanas interesēs netiek sniegta.

Jau ziņots, ka Rīgas rajona tiesa šogad pavasarī piesprieda septiņus gadus cietumā Aleksandram Aleksejevam, kurš apsūdzēts par 440 gramu kokaīna ievešanu Latvijā, paslēpjot to vēderā.

Aleksejevs ar 61 kokaīna konteineru vēderā vispirms lidojis no Buenosairesas Argentīnā uz Romu Itālijā, bet pēc tam - no Romas uz Rīgu.

Svarīgākais