Vismaz 133 cilvēki noslīkuši, pie Itālijas krastiem nogrimstot imigrantu kuģim

Vidusjūrā netālu no Itālijai piederošās Lampedūzas salas nogrimis imigrantu kuģis un noslīkuši vismaz 133 cilvēki, vēsta ziņu aģentūra ANSA.

Iepriekš tika ziņots par 92 bojāgājušiem. Upuru skaits pieaudzis, kad nirēji nogrimušajā kuģī un zem tā atraduši vēl 40 bojāgājušo mirstīgās atliekas.

Mirušo vidū ir arī bērni un sievietes, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta ziņu aģentūra ANSA.

Nogrimušais kuģis atrodas aptuveni 40 metrus zem ūdens.

Vietējās amatpersonas prognozē, ka mirušo skaits varētu vēl pieaugt, jo vairāki simti cilvēku joprojām atrodas ūdenī.

Glābšanas darbi pilnā sparā norit jau vairāk nekā sešas stundas, piedaloties krasta apsardzei, muitas dienesta kuteriem un helikopteriem. Līdz šim no ūdens izvilkts 151 dzīvs cilvēks.

Uz kuģa atradās ap 500 imigrantu.

Starptautiskās Migrācijas organizācijas pārstāve britu raidsabiedrībai BBC norādīja, ka "vienubrīd uz kuģa izcēlās ugunsgrēks un visi imigranti nostājās vienā kuģa galā, un kuģis apgāzās".

Pēc organizācijas pārstāves rīcībā esošās informācijas, tikai trīs no aptuveni simts uz kuģa klāja esošajām sievietēm izdzīvoja. Vairums imigrantu nemācēja peldēt.

"Izdzīvojušie ir šoka stāvoklī. Viņi bijuši ūdenī kopš agrām rīta stundām," telekanālam "SkyTG24" norādīja Lampedūzas pašvaldības vadītāja.

Viņa no imigrantiem uzzinājusi, ka viņu kuģim radušās tehniskas problēmas un, lai pievērstu krasta apsardzes uzmanību, viņi aizdedzinājuši nelielu ugunskuru. Tomēr liesmas ātri izplatījušās, izraisot paniku imigrantu vidū, kā rezultātā kuģis apgāzies un nogrimis.

Pirmo palīdzību cietušajiem snieguši tuvumā esošie izklaides kuģīši, kuru pasažieri sadzirdējuši kliedzienus, informēja kāds vietējās ātrās palīdzības mediķis.

Imigranti apgalvo, ka ir no Somālijas un Eritrejas. Visticamāk, kuģis ceļā devies no Lībijas, informē Itālijas krasta apsardze.

Kopš Tunisijas revolūcija 2011.gada janvārī izraisīja ķēdes reakciju Ziemeļāfrikā, atnesot haotiskas politiskās pārmaiņas un smagas ekonomiskās grūtības, Itālijas krastos ieradušies desmitiem tūkstoši imigrantu. Tomēr daudzi arī gājuši bojā, cenšoties šķērsot Vidusjūru.

Pirmdien pie Sicīlijas noslīka 13 imigranti, kuri centās izpeldēt krastā pēc tam, kad viņu kuģis uzskrēja uz sēkļa.

Svarīgākais