Sīrijā opozīcijas rindās cīnās karotāji no 83 valstīm

Sīrijā opozīcijas rindās pret valdības karaspēku cīnās karotāji no 83 valstīm, tā šodien,30. septembrī, ANO ģenerālās asamblejas laikā paziņojis Sīrijas ārlietu ministrs Valīds Mualems, vēsta Itartass.

''Terorisms ir terorisms visās tā izpausmēs. Ir valstis, kas norādot, ka karo pret terorismu, patiesībā radījušas iznīcinošu karu. Tagad tās karo teroristu rindās manā dzimtenē. Valstī nenotiek pilsoņu karš, bet cīņa ar bruņotiem bandītiem - teroristiem" teica Mualems.

Pagājušo nedēļ Sīrijas pārstāvis ANO Bašars Džafari nosauca valstis, kuras atbalsta Sīrijas teroristus tās ir Katara, Sauda Arābija, ASV, Francija, Lielbritānija, Turcija.

"Spēka demonstrēšana un vienpusējās sankcijas, kuras īsteno ASV un Eiropas valstis attiecībā pret Sīriju, Irānu, Baltkrieviju un citām valstīm ir pretrunā ar starptautiskajām tiesībām un tās ir jāatceļ," norāda Mualems.

 "Mana valsts aicina ASV, Eiropas un citas valstis atturēties no vienpusēju ekonomisko ierobežojumu pieņemšanu, kas ir pretrunā ar starptautiskajām tiesībām un brīvās tirdzniecības principiem," - viņš teica, runājot no tribīnes ANO Ģenerālajā asamblejā.

"Mēs arī atkārtjam mūsu aicinājumu atturēties no jebkādiem vienpusējiem militāriem pasākumiem, kas noteikti pret Sīriju un citu valstu iedzīvotājiem," - teica ministrs. 

Jāatgādina, ka ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns, atklājot ikgadējo ANO Ģenerālo asambleju, aicināja pasaules valstis darīt galu Sīrijas asinsizliešanas sekmēšanai.

"Es aicinu visas valstis izbeigt asinsizliešanas veicināšanu un apturēt bruņojuma straumes, kas nonāk pie abām pusēm," sacīja ģenerālsekretārs.

Krievija ir lielākais bruņojuma piegādātājs Sīrijai, savukārt Damaska apsūdz Saūda Arābiju, Kataru un citas Persijas līča monarhijas, ka tās ar ieročiem apgādā nemierniekus.

ANO ģenerālsekretārs arī aicināja Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu un nemierniekus, kā arī "visus tos, kam šajā zālē uz viņiem ir ietekme", pielikt pūliņus, lai sarīkotu miera konferenci, kas karu izbeigtu.

"Militāra uzvara ir ilūzija. Vienīgā atbilde ir politisks noregulējums," teica Bans Gimuns.

Svarīgākais