Liecinieks Berluskoni saista ar mafiju

Bijušais mafijas izsitējs tiesā ir liecinājis, ka Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni (attēlā) ir saistīts ar organizētās noziedzības grupējumu Cosa Nostra.

Par 1993. gadā rīkotu spridzināšanu rīkošanu notiesātais mafijas krusttēvs esot stāstījis par saviem sakariem ar S. Berluskoni, kurš tanī laikā vēl nebija kļuvis par politiķi. Viņš sacījis, ka S. Berluskoni palīdzējis Romas, Florences un Milānas eksploziju rīkošanā.

Mafijas pārstāvis, kurš nolēmis sadarboties ar varasiestādēm, stāstīja, ka 1994. gadā pēc spridzināšanām mafijas boss kādā kafejnīcā Romā stāstījis, ka "mums ir viss pateicoties cilvēkiem, kuri mums palīdzēja, ir īpaši Berluskoni".

Pēc juridiskās imunitātes zaudēšanas pret S. Berluskoni ir sāktas divas krimināllietas par saistību ar mafiju un korupciju. Spridzināšanu lietā viņa vārds gan pašlaik vēl nefigurē, tomēr tajā ir apsūdzēts Berluskoni atbalstošs senators Marčello Dell'Utri, kurš bijušā mafijas darbinieka izteikumus saista ar vēlēšanos nogremdēt Itālijas premjerministru. "Mafija ir ieinteresēta Berluskoni valdības nogremdēšanā, jo tā ir stingri iestājusies pret organizēto noziedzību," sacīja senators Turīnas tiesā. Viņš uzskata, ka pret S. Berluskoni vērstie izteikumi ir nepatiesi.

S. Berluskoni ir solījis iesūdzēt tiesā laikrakstus, kas raksta par izmeklēšanām, kas ar viņu ir saistītas, kā arī publicē izteikumus, ka viņš varētu būt sadarbojies ar mafiju.

Svarīgākais