Pie Francijas vēstniecības Rīgā protestēs pret karu Sīrijā

Rīgā, Raiņa bulvārī iepretim Francijas vēstniecībai, šodien no plkst.16 notiks sanāksme pret karu Sīrijā.

Piketu Rīgas pilsētas pašvaldībā pieteicis Dmitrijs Aksejenkovs, norādot, ka pasākums ilgs aptuveni stundu un tajā piedalīsies ap 50 cilvēku.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē, pieteikums iesniegts likumā noteiktajā kārtībā un pašvaldībai nav iemesla veikt ierobežojošas darbības.

Plašsaziņas līdzekļiem informāciju par piketu izplatījis savulaik pazīstamais nacionālboļševiku aktīvists Beness Aijo, kurš kādu laiku ar lielu sabiedrisku aktivitāti nav izcēlies.

Jau vēstīts, ka ASV un Krievija aizvadītajā nedēļas nogalē vienojās par Sīrijas ķīmisko ieroču iznīcināšanu.

Vienošanos izdevies panākt "daļēji" arī tāpēc, ka pastāvējuši ticami draudi pielietot pret Sīriju militāru spēku, šādi sodot Damaskas režīmu par 21.augustā Sīrijas galvaspilsētas pievārtē notikušo uzbrukumu, kurā atbilstoši nemiernieku un Vašingtonas versijai valdības spēki ir pielietojuši ķīmiskos ieročus. Oficiālā Damaska šīs apsūdzības kategoriski noraida un apsūdz nemierniekus, ka tie, sarīkojot ķīmisko ieroču uzbrukumu un melīgi apsūdzot valdību, gribējuši panākt savu ārzemju patronu militāru intervenci Sīrijā.

Saskaņā ar jauno līgumu Sīrijai ir jāsniedz informācija par tās ķīmisko ieroču arsenāliem, turklāt tai arī jāgarantē starptautisko inspektoru netraucēta piekļuve šiem arsenāliem ar mērķi likvidēt tos līdz nākamā gada vidum.

Sestdien Sīrijas valdība iesniedza ANO visus dokumentus, kas ir nepieciešami, lai pievienotos konvencijai par ķīmisko ieroču aizliegšanu. Konvencija Sīrijas teritorijā stāsies spēkā 14.oktobrī - 30 dienas pēc pieteikuma iesniegšanas.

Savukārt Lielbritānija, Francija un ASV pirmdien vienojušās par nepieciešamību pieņemt "spēcīgu un saistošu" ANO rezolūciju attiecībā uz Sīrijas ķīmisko ieroču nodošanu starptautiskā kontrolē.

Svarīgākais