Pakistānas dienvidrietumus satricina 7,8 baļļu zemestrīce, ir bojāgājušie

© Scanpix/AFP

Pakistānas dienvidrietumus otrdien, 24. septembrī, satricinājusi 7,8 magnitūdas stipra zemestrīce.Sagruvušas ēkas, bojā gājuši seši bet ievainoti vismaz 10 cilvēki,vēsta BBC news.

Zemestrīce reģistrēta plkst.16.29 (plkst.14.29 pēc Latvijas laika) aptuveni 100 kilometrus uz dienvidrietumiem no Beludžistānas provinces pilsētas Khuzdāras 23 kilometru dziļumā, informēja ASV Ģeoloģijas dienests (USGS). Pazemes grūdieni jūtami Haidarabadā, Karači un Indijas galvaspilsētā Deli, kā arī Amdāvādā, kas atrodas netālu no robežas ar Pakistānu.

Rajons, kurā atradās zemestrīces epicentrs, nav blīvi apdzīvots, bet USGS, balstoties uz senākiem datiem, izsludinājis sarkano trauksmi, brīdinot, ka iespējami daudzi bojāgājušie un ievainotie.

Avārānas apgabalā izsludināts ārkārtas stāvoklis. Tur sagruvušas desmitiem kleķa māju.

Aprīlī 7,8 magnitūdas stipra zemestrīce, kuras centrs atradās Irānas dienvidaustrumos, netālu no robežas ar Beludžistānu, Pakistānā laupīja dzīvību 41 cilvēkam.

Savukārt 2005.gada 8.oktobrī 7,6 magnitūdas stiprā zemestrīcē Pakistānā gāja bojā vairāk nekā 73 000 cilvēku un 3,3 miljoni palika bez pajumtes.

Svarīgākais