Princis Čārlzs būs vecākais Lielbritānijas karalis

Kad kroņprincis Čārlzs nāks pie varas, viņš būs vecākais jebkad kronētais Lielbritānijas karalis, vēsta žurnāls "People".

Lai arī Velsas princis Čārlzs jau trīs gadu vecumā kļuva par pirmo cilvēku rindā uz karaļa troni, viņam nācies ilgi gaidīt.

Kroņprincis ceturtdien pārspēja iepriekšējā rekorda īpašnieku Viljamu IV, kurš 1830.gadā kļuva par karali. Viņš bija 64 gadus 10 mēnešus un piecas dienas vecs.

Savukārt vecākā kroņprincese Hannoveres Sofija nomira 1714.gadā 83 gadu vecumā, tā arī nekļūstot par valdnieci.

Čārlza māte Elizabete II par Lielbritānijas valdošo monarhu kļuva 1952.gadā. 87 gadus vecā karaliene joprojām ir pie labas veselības, turklāt viņai rados ir ilgdzīvotāji - Elizabetes māte aizgāja mūžībā 101 gada vecumā.

Taču viņa pamazām deleģē oficiālus pienākumus savam pirmdzimtajam. Šogad princis Čārlzs pirmoreiz 17 gadu laikā ar māti apmeklēja Parlamenta sesijas atklāšanu, bet novembrī Elizabetes II vietā dosies uz Nāciju sadraudzības valstu līderu sanāksmi Šrilankā.

Daudz spriests par to, vai princis Čārlzs grib tikt kronēts kā karalis. Pagājušajā dzimšanas dienas ballītē viņš atbildēja ar joku: "Nevaru sagaidīt? Es? Bet protams! Drīz mans laiks beigsies. Ja nebūšu uzmanīgs, tad palaidīšu to garām."

Svarīgākais