Eiropieši vēlas, lai valdības pieņem drastiskus mērus klimata izmaiņu jautājumā

Eiropieši un cilvēki no visas pasaules pauduši skaidru nostāju: valdībām ir jāveic pasākumi klimata pārmaiņu jautājumā, jo īpaši CO2 emisijas līmeņa samazināšanai.

Cilvēki no visām Eiropas valstīm atstājuši savus vēstījumus tīmekļa vietnē www.fightclimatechange.eu, atbildot uz jautājumu: "Kas jādara valdībām cīņā ar klimata pārmaiņām?" 27 no šiem vēstījumiem 5.decembrī tiks nogādāti ES delegācijai, kura pārstāvēs Eiropas Komisiju Apvienoto nāciju Klimata izmaiņu konferencē, kas no 7.-18.decembrim notiks Kopenhāgenā.

Beļģu režisors un televīzijas programmu vadītājs Niks Baltazars (Nic Balthazar) vēstījumus prezentēs īpašā vilcienā ar nosaukumu "Klimata ekspresis" (www.traintocopenhagen.org). Vilciens aties no Briseles MIDI stacijas 5.decembrī plkst. 09:11, nogādājot augsta līmeņa ES delegāciju un vides organizāciju pārstāvjus Kopenhāgenā. Baltazars ir slavens ar savu apņēmību cīņā pret klimata pārmaiņām, īpaši izceļams ir viņa darbu rezultāts kampaņas "Lūgums nākotnei" ("Big Ask") ietvaros. Viņš saka: "Pūles, ko politiķi vēlas īstenot pašlaik, ir nepietiekamas. Kopenhāgena ir iespēja veikt būtiskas izmaiņas klimata pārmaiņu jautājumā. Nespēja nav variants!"

Baltazara un pārējo septiņu izcilo kampaņas vēstnieku, piemēram, dāņu aktieru Mada Mikelsena (Mads Mikkelsen) un Konijas Nīlsenas (Connie Nielsen), vācu aktrises Kristianas Paulas (Christiane Paul) un bijušās bulgāru tenisistes Magdalenas Malejevas (Magdalena Maleeva) oficiālie paziņojumi tiks izvietoti apskatei uz vilciena. Viņu vēstījumi ir saskaņā ar to vairāk nekā 1000 citu eiropiešu vēstījumiem, kuri savus uzskatus pauduši tīmekļa vietnē. Papildus CO2 emisijas samazināšanai prezentētās idejas aicina arī "stādīt vairāk koku" un "veicināt pārstrādi", "samazināt atkarību no naftas produktiem un gāzes" un "finansēt atjaunojamo resursu piegādātājus." Automašīnu ražotāji daudzkārt tika aicināti izgatavot transportlīdzekļus, kas patērē mazāk degvielas un rada mazāku emisiju. Daudzi bijuši pārliecināti - nākamajām paaudzēm nebūs tādu iespēju, kādas ir mums.

"Klimata ekspresis" ir unikāls pasākums, un vilciens apstāsies Ķelnē, Hamburgā un Kopenhāgenā. Brauciena programmā paredzētas paneļdiskusijas, dzīvā mūzika un neformāli kopā būšanas pasākumi, kā arī klimata vēstījumu nodošanas ceremonija.

Šīs Eiropas Komisijas kampaņas mērķis ir veicināt izpratni par individuālo darbību nozīmi klimata aizsardzībā un palielināt spiedienu uz nacionālajām valdībām, lai tās veiktu stingrus pasākumus CO2 emisijas samazināšanai, izmantojot nozīmīgo vienošanos Kopenhāgenā. ES mērķis ir par 30 procentiem samazināt oglekļa dioksīda emisiju pasaulē, ja arī citas puses pieņems līdzīgas saistības.

Svarīgākais