Meksikā no verdzības atbrīvoti vairāk nekā 100 nobadināti un seksuāli izmantoti indiāņi

Meksikas policija © Scanpix

Meksikas policija pārtraukusi kāda uzņēmuma darbību, kas tika reģistrēts kā reabilitācijas centrs narkomāniem un alkoholiķiem. Patiesībā uzņēmuma ražotnēs tika izmantots indiāņu vergu darbs.

Svētā Tomasa reabilitācijas institūta, kas atrodas Meksikas galvaspilsētā, „pacienti” vairumā gadījumu necieta no atkarībām. Viņus spieda strādāt 16 stundas dienā. Indiāņi piedalījās produktu iepakojumu ražošanā no astoņiem rītā līdz pusnaktij. Pusdienas atpūtai tika atvēlētas trīsdesmit minūtes, ziņo „Latindex”.

Policija atbrīvojusi 107 cilvēkus. Lielākā daļa no viņiem ir indiāņi, kas atbraukuši uz Meksiku peļņā un nolaupīti darbam pagrīdes rūpnīcā.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, „upuri tika turēti necilvēciskos, antisanitāros apstākļos, tika pakļauti rupjai attieksmei un seksuālai izmantošanai”. Pēc atbrīvošanas dažus indiāņus nācās steidzami nogādāt slimnīcās. Viņi cieta no bada un ūdens trūkuma. Dažiem tika konstatētas ādas infekcijas un kaulu lūzumi.

Verdzības laikā indiāņiem nācās gulēt uz grīdas. Par sīkākajām kļūdām viņiem trīs dienas nedeva ēst un neļāva iet uz tualeti.

Policija arestējusi 23 cilvēkus. „Klīnikas” darbības izmeklēšana turpinās.

Svarīgākais