Hakeris Vācijā nozadzis divu miljonu "Vodafone" klientu datus

Lielbritānijas mobilo sakaru operatora "Vodafone" Vācijas struktūrvienība ceturtdien paziņoja, ka hakeris nozadzis divu miljonu klientu personīgos datus, bet aizdomās turamā persona ir identificēta.

"Šo uzbrukumu bija iespējams veikt tikai ar augstu noziedzīgu nodomu un iekšēju informāciju, un tas ticis veikts dziļi kompānijas informācijas tehnoloģiju (IT) infrastruktūrā," norāda "Vodafone Deutschland".

Nozagtie dati iekļāva klientu vārdus, dzimumu, dzimšanas datus un adreses, kā arī viņu bankas kontu un filiāļu numurus, taču ne viņu mobilo telefonu numurus, paroles, PIN kodus vai kredītkaršu informāciju, vēsta uzņēmums.

Tas nozīmē, ka kibernoziedznieks ieguvis nepietiekamus datus, lai piekļūtu klientu banku kontiem, piebilst "Vodafone Deutschland".

Taču uzņēmums brīdina par personu datu izmānīšanu jeb tā dēvēto pikšķerēšanu, kad tiek izmantoti neīsti e-pasti, lai pārliecinātu klientus atklāt savas paroles.

Tāpat pastāv risks, ka šos datus var izmantot noziedznieki, lai veiktu pirkumus internetā, piebilst "Vodafone Deutschland" preses pārstāvis.

Šis noziegums skāris vien mobilo telefonu klientus Vācijā.

"Vodafone Deutschland" pavēstīja, ka šis uzbrukums ticis atklāts pirms nedēļas, pārtraukts un par to ziņots varasiestādēm, taču sākotnēji uzņēmumam ticis lūgts par to neizplatīt publisku informāciju, lai neapdraudētu policijas izmeklēšanu.

"Viņi ir identificējuši aizdomās turamo un pārmeklējuši viņa mājokli," norādīja kompānija.

Tikmēr ziņu aģentūra DPA vēsta, ka aizdomās turamais nav "Vodafone" darbinieks, taču strādājis kā kompānijas darbu izpildītājs.

Svarīgākais