Turciju no jauna pāršalc pret valdību vērsti protesti

© scanpix

Turciju naktī uz ceturtdienu no jauna pārņēmuši pret valdību vērsti protesti, kuru gaitā policija likusi lietā ūdens metējus un asaru gāzi.

Stambulā, kur jūnijā notika vēl iepriekš nepieredzēta apmēra demonstrācijas, apmēram tūkstotis protestētāju iesaistījās sadursmēs ar likumsargiem, kuri atbildēja ar asaru gāzi un ūdens metējiem, vēsta telekanāls "CNN-Turk".

Demonstrācijas trešdien notika arī Ankarā, Izmirā, Mersinā un Antakjā. Protestus izraisīja šīs nedēļas notikumi Antakjā, kur sadursmēs ar policiju dzīvību zaudēja kāds 22 gadus vecs demonstrants.

Protesta akcijās trešdien ievainoti vairāki cilvēki, bet aptuveni 20 arestēti.

Valsts rietumu lielākajā pilsētā Izmirā vairāk nekā 2500 cilvēku bija devušies gājienā pa pilsētas centru, bet policija pret demonstrantiem lika lietā asaru gāzi.

Pūlis skandēja "AKP slepkavas," šādi demonstranta nāvē vainojot pie varas esošo Taisnīguma un attīstības partiju (AKP), kas izveidota uz aizliegtās islāmistu kustības bāzes.

LETA jau ziņoja, ka Turcijā sadursmēs starp policiju un protestētājiem šonedēļ smagi tika ievainots viens demonstrants, kurš slimnīcā no gūtajām traumām mira.

22 gadus vecais vīrietis tika ievainots Antakjā, kur demonstranti pauda neapmierinātību ar policijas brutalitāti, izklīdinot pret valdību vērstās demonstrācijas jūnijā.

Toreiz 14 gadus vecais Berkins Elvans saņēma sitienu pa galvu ar asaru gāzes baloniņu brīdī, kad izgāja no mājām, lai dotos uz veikalu pēc maizes. Pusaudzis vēl arvien atrodas komā.

Arī 22 gadus vecais protestētājs saņēma sitienu pa galvu ar asaru gāzes baloniņu. Viņa nāve ir jau sestais letālais gadījums, kopš jūnijā sākās protesti pret premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana valdību. Valsts mērogā protesti ir pierimuši, tomēr vietām tie uzliesmo atkal un atkal.

Svarīgākais