Latvijas zemessargi un karavīri piedalīsies militārās mācībās Igaunijā

No šodienas līdz 6.decembrim Zemessardzes (ZS) 27.kājnieku bataljona karavīri un zemessargi piedalīsies militārajās mācībās "Orkaan 4", kas notiks Igaunijā, Pērnavas apgabala Tammuru ciemata apkārtnē.

Mācībās piedalīsies aptuveni 500 dalībnieki no Igaunijas Zemessardzes vienībām. No ZS 27.kājnieku bataljona piedalīsies izlūku vads - divu profesionālā dienesta karavīru un 30 zemessargu sastāvā. Šī izlūku vada sastāvā tiks integrēta arī viena kājnieku nodaļa no Limbažiem, aģentūru LETA informēja 3.Zemessardzes novada Civilmilitārās sadarbības speciāliste seržante Kristiāna Štrāle.

Mācību "Orkaan 4" laikā plānots trenēt Igaunijas ZS vienības izveidot mobilizācijas punktus un nodrošināt to darbību. Pēc mobilizācijas uzdevumu veikšanas tiks izveidotas vienības, kuras saņems kaujas uzdevumu un veiks maršu uz mācību rajonu. Tur tās nodrošinās svarīga objekta aizsardzību, kā arī kontrolēs atbildības rajonu, lai nepieļautu nosacītajam pretiniekam veikt diversijas un ievākt izlūkošanas informāciju.

ZS 27.kājnieku bataljona izlūku vads mācību "Orkaan 4" laikā pildīs nosacītā pretinieka uzdevumus Igaunijas ZS Izlūku rotas sastāvā, veicot izlūkošanas uzdevumus. Mācībās no ZS 27.kājnieku bataljona piedalīsies zemessargi, kuri šī gada laikā ir parādījuši labākos rezultātus mācību procesā.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ZS sadarbība notika arī iepriekš vairāku gadu garumā, rīkojot mācības "Baltic Fox". Katru gadu tās organizēja kāda no Baltijas valstīm.

Pasaulē

Rainai Ņištai jau sajucis palīdzības vešanas reižu skaits no Latvijas uz fronti — vairāk nekā simts. Pēdējās reizes bijušas uz Pokrovsku, kur dienē Rainas jaunais vīrs un kur viņa ar domubiedriem palīdz 151. atsevišķajai mehanizētajai brigādei.